Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika iznenađenja

Nogometni autsajderi drmaju kvalifikacijama: Minimalno pet debitanata nadomak Euru

Wales
Reuters/PIXSELL
30.03.2015.
u 21:56

Letimičnim pogledom na trenutno stanje u skupinama kvalifikacija za Euro dominiraju reprezentacije za koje ne bismo očekivali da će se boriti za sam vrh i plasman na elitno natjecanje

Kad je Michel Platini odlučio da će Europsko prvenstvo 2016. godine ugostiti 24 reprezentacije, osam više nego što je dosad bio slučaj, nogometni autsajderi su mogli početi slaviti, piše Goal. Predsjednik Uefe nakon restrukturiranja sustava Lige prvaka i Europske lige, želio je dati manjim momčadima priliku na reprezentativnoj razini, a oni njegov poklon sad uvelike koriste.

Letimičnim pogledom na trenutno stanje u skupinama kvalifikacija za Euro dominiraju reprezentacije za koje ne bismo očekivali da će se boriti za sam vrh i plasman na elitno natjecanje. Nevjerojatno zvuči, ali nakon polovice kvalifikacija, kako stvari sad stoje, u Francusku bi putovala čak pet debitanta, a još nekoliko njih konkuriralo bi za dodatne kvalifikacije.

Podsjetimo, prve dvije reprezentacije idu direktno na Euro kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija, dok preostalih osam ulaze u dodatne kvalifikacije u kojima odlučuju o preostala četiri putnika.

Tko bi rekao da je jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman Island, koji nakon pet kola drži drugo mjesto u skupini A sa čak pet bodova prednosti ispred svjetske bronce Nizozemske. Dakako, Island nikad nije bio na Euru, a najbliže plasmanu na neko natjecanje je bio u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kad je u play-offu izgubio od Hrvatske.

A koji su još autsajderi koji bi se mogli plasirati na Europsko prvenstvo pogledajte OVDJE!

>>Rakitić najkreativniji igrač cijelih kvalifikacija, najviše presječenih lopti ima Brozović!

Komentara 2

TA
tarzan
22:34 30.03.2015.

Pa šta je ovo koji god nogometni članak otvorim na ovom portalu uvijek se prenosi sa goal.com pa imate li vi još ikako svoje osobne članke???

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:56 30.03.2015.

Kako autsajderi drmaju kad serba nema nigdje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije