Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETNIČKI VOĐA

Nogometaš Manchester Uniteda pozirao pored fotografije Draže Mihajlovića!

Nemanja Matić
Foto: Printscreen
12.07.2019.
u 10:42

Nemanja Matić pozirao je ispod fotografije četničkog vođe Draže Mihajlovića, a Manchester United to je objavio na svojoj Facebook stranici.

Nogometaši Manchester Uniteda trenutačno su u Australiji gdje se pripremaju za novu sezonu. A branič crvenih vragova i srbijanski reprezentativac Nemanja Matić iskoristio je to kako bi se družio sa srpskom zajednicom u Perthu.

Matić je posjetio tamošnji klub White Eagles (Beli orlovi zvala se i četnička skupina koja je radila zločine po Slavoniji i BiH op.a.) gdje su ga domaćini srdačno dočekali. 

Zanimljivo i da je Matić pozirao ispod fotografije četničkog vođe Draže Mihajlovića, a Manchester United to je objavio na svojoj Facebook stranici.

Inače, Matić svojedobno u derbiju s gradskim rivalom Cityjem nije nosio cvijet maka u čast poginulim britanskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu.

30-godišnji nogometaš odbio je odati počast poginulim vojnicima zbog NATO-ovog bombardiranja Srbije 1999. u kojem su sudjelovali i britanski vojnici iako je cvijet maka nosio dok je igrao u Chelseaju. Svoje je razloge objasnio na Instagramu. 

"Potpuno razumijem zašto ljudi nose makov cvijet i poštujem svačije pravo da to radi i suosjećam sa svima koji su izgubili bližnje u ratu. Ipak, za mene je to samo podsjetnik na napad koji sam osobno doživio kao mladi, preplašeni 12-godišnjak koji je živio u Vrelu, dok je moja zemlja uništena bombardiranjem Srbije 1999.", napisao je Matić i dodao: 

"Iako sam ga prije nosio, sada ne osjećam da je u redu da imam cvijet maka na svom dresu. Ne želim da uvrijediti bilo koga, no svi smo proizvod odgoja i osobnog izbora za koji imamo svoje razloge. Nadam se da me svi razumiju." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @markopilip

Komentara 11

SE
sesvečan7
11:41 12.07.2019.

...jaka muda....naši se slikaju tu sa paveličem....

Avatar majkuvam
majkuvam
17:12 12.07.2019.

Pa što?I naš bivši predsjednik Mesić je uživao kada se je u Australiji družio sa simpatizerima ustaša.Naravno,on je zaboravio da je bio član partije a i ne sjeća se više toga druženja...

OL
oLo
15:11 12.07.2019.

Pa u Australiji svi su i Hrvati pravi uz sliku Pavelića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije