Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSIHODELIČNA IGRA

Nogometaš dobivao prijetnje i ucjene, a šokirao se kad je doznao tko stoji iza svega

Fabio Quagliarella
Foto: Reuters/Pixsell
13.02.2019.
u 23:10

– Postao sam paranoičan, osjećao sam kao da me stalno netko promatra. Ne možete ni zamisliti tu napetost – kazao je Quagliarella.

Dominacija Juventusa postala je već dosadna, Bianconeri predvođeni Cristianom Ronaldom bez poraza gaze prema već osmoj uzastopnoj tituli. Seria A treba nove junake. I dobila ga je neočekivano u čovjeku koji u 37. godini, u koju je zakoračio prije dva tjedna, proživljava renesansu karijere, drugu nogometnu mladost.

Dostigao rekord Batistute

Fabio Quagliarella igra nogomet života 19 godina nakon što je debitirao u Seriji A. U nogometnom svijetu nijedan 36-godišnjak ove sezone nije zabio golova koliko on, sa 16 pogodaka (samo jednim manje od Cristiana Ronalda) drugi je strijelac Serije A i drži Sampdoriju na samo tri boda od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, peti je u poretku za Zlatnu kopačku, a ni veliki Gabrijel Batistuta više samostalno ne drži rekord talijanskog prvenstva po broju uzastopnih utakmica u kojima je zabio pogodak. Nestvaran Batistutin rekord iz 1994. kada je bio strijelac na 11 utakmica u nizu Quagliarella je izjednačio ove sezone. Pritom, nitko od aktivnih igrača u Seriji A nije zabio više golova od Quagliarelle (143).

A velikom nizu došao je kraj kada je ostao samo na korak do besmrtnosti i rušenja Batistute. Rekordni niz je stao protiv Napolija, kluba u koji je zaljubljen, ali kluba za koji ga veže najcrnja epizoda njegova života. Iz Napulja svojedobno nije pobjegao poput mnogih drugih, zbog problema s navijačima ili mafijom, nego s policijom. Konkretno, jednim pokvarenim policajcem Raffaeleom Piccolom kojemu je vjerovao, a koji ga je pet godina uhodio, mučio i pretvorio mu život u pakao. Sve je počelo nakon što je nogometaš na sugestiju prijatelja primio policajca, inače računalnog stručnjaka, u kuću kako bi mu ovaj pomogao vezano za problem s računalom. Nedugo potom na Quagliarellinu adresu od nepoznate su osobe počele stizati prijetnje da će mu uništiti karijeru i ucjenjivačke poruke u kojima je optuživan za prikupljanje dječje pornografije, uživanje u narkoticima i veze s mafijom. Ucjenjivač je bio uvjerljiv, nogometašu su stizale prijetnje smrću, a pisao je da će mu pucati u glavu ili bombom raznijeti kuću te sve potkrijepio lijesom s Quagliarellinom fotografijom koji je poslao na njegovu adresu.

Quagliarella se uplašio da ga je iz nekog razloga mafija uzela na zub i obratio se jedinom policajcu kojeg je znao i u kojeg je u nesigurnom Napulju imao povjerenja. Bio je to Raffaelo Piccolo. Prijetnje i ucjene nastavili su se, počeo ih je primati i nogometašev otac, ucjenjivač je pisma počeo slati čak i na adresu kluba. Obitelj je sve prijavljivala čovjeku od povjerenja, policajcu Piccolu kojemu je i predavala kompromitirajući materijal smatrajući da su to dokazi u istrazi.

– Postao sam paranoičan, osjećao sam kao da me stalno netko promatra. Ne možete ni zamisliti tu napetost – kazao je Quagliarella.

Piccolo je bio uvjerljiv i zato je trebalo vremena dok nogometašev otac nije zbrojio dva i dva i posumnjao u iskrenost policajca koji je postao obiteljski prijatelj. Otišao je u lokalnu policijsku postaju provjeriti što policija radi u slučaju njegova sina i ostao šokiran spoznajom da – ne radi baš ništa. Naime, ucjene i prijetnje koje je Fabio godinama primao nikada nisu prijavljene policiji!? Piccolo je uhićen te zbog ucjene na koncu osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Hodao pokrivenog lica

Psihodelična Piccolova igra na koncu je završila, ali i uništila dječački san nogometaša rođenog u Castellammare di Stabiji, tek 30-ak km udaljenoj od Napulja. Jer uslijed tog kaosa u glavi Quagliarella je otišao iz Napolija, i to u Juventus.

– Navijači koji su me obožavali osjećali su se izdanima, ali nisu znali pravi razlog zbog kojeg sam otišao. Godinama kasnije, kada bih se vraćao u Napulj, gradom sam hodao pokrivenog lica – kazao je nogometaš.

Prava istina otkrivena je tek nakon što je Piccolo osuđen. Tek je tada Napulj oprostio svom Quagliarelli.

>> Pogledajte najveće zimske transfere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije