Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz film i monografiju

VIDEO Noć hrvatskog tenisa: Mektić i Pavić izabrali najbolji događaj u bogatoj povijesti

Zagreb: Na Noći hrvatskog tenisa dodijeljena priznanja
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/6
21.09.2022.
u 19:23

- Pa, to je svakako Goranov Wimbledon, ali jednako i Čilićev US Open i Ivin Roland Garros. Ako tome pridodamo i osvajanje Davisova kupa i olimpijski finale parova u Tokiju, to bi bio moj Top pet - kazao je Mektić,

Plasman hrvatskih tenisača na završni turnir Davisova kupa u Malagi bio je sjajna uvertira večerašnjoj Noći hrvatskog tenisa koja se održava u hotelu Westin, a kojom se između ostaloga obilježava i 110. godina organiziranog teniskog djelovanja u Hrvatskoj.

Tada, 1912., utemeljen je Hrvatski teniski savez (tada se još koristila engleska sintagma Lawn Tennis), a prvi predsjednik bio je Hinko Würth. Tom su prigodom dodijeljene i nagrade najistaknutijim članovima teniske zajednice.

Radni dio svečanosti odrađen je nešto prije na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni dokumentarni film o bogatoj prošlosti hrvatskog tenisa (od finala europske zone Davisova kupa na Šalati 1939., kada je reprezentacija Jugoslavije uz sudjelovanje četvorice hrvatskih igrača svladala Njemačku i ušla u međuzonski finale protiv Australije), o kojem je govorio autor Bruno Kovačević, te bogata fotomonografija koju je predstavio jedan od priređivača Mihovil Švigir.

Gosti pressice bili su i članovi hrvatske muške reprezentacije. Na upit koji je za njih najvažniji događaj u ovih 110 godina, olimpijski pobjednici Nikola Mektić i Mate Pavić odgovorili su na sljedeći način:

- Pa, to je svakako Goranov Wimbledon, ali jednako i Čilićev US Open i Ivin Roland Garros. Ako tome pridodamo i osvajanje Davisova kupa i olimpijski finale parova u Tokiju, to bi bio moj Top pet - kazao je Mektić, a Pavić je pridodao:

- Slažem se s Nikolinim izborom, a ako se mora izabrati baš jedan događaj, onda je to Goranov Wimbledon. Tu smo nas trojica iz Splita (uz Pavića, izbornik Vedran Martić i Mili Poljičak - op. a.) i taj je događaj svakoga od nas obilježio na neki način.

Predsjednica HTS-a Nikolina Babić istaknula je da su sve ovo napravili da se povijest i naši veliki rezultati nikad ne zaborave.

- Ovo ostaje za budućnost, za nove generacije koje će se nadahnjivati pothvatima prethodnika - kazala je predsjednica Babić.

>> Pogledajte i video: Roger Federer najavio kraj veličanstvene karijere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije