Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišao u MLS

Nizozemska legenda postala trener Cincinnatija

Jaap Stam
Foto: Reuters/PA/PIXSELL
1/2
21.05.2020.
u 23:55

"Za mene je, prilika da treniram u SAD-u, MLS klub poput Cincinnatija, ostvarenje snova", izjavio je Stam

Bivši branič nizozemske reprezentacije Jaap Stam novi je trener američkog prvoligaša Cincinnatija, objavio je u četvrtak MLS klub.

"Presretni smo i oduševljeni da je Jaap Stam postao novi trener Cincinnatija", izjavio je glavni direktor kluba Gerard Nijkamp.

"On posjeduje veliko igračko iskustvo i igrao je u nekim od najvećih svjetskih klubova te je pokazao da može voditi momčad kroz razdoblja tranzicije i kao trener", dodao je .

Stam (47) je potpisao ugovor na godinu i pol s Cincinnatijem. Kao trener je debitirao na klupi engleskog drugoligaša Readinga (2016.-2018.), a zatim  je prešao u nizozemsku ligu gdje je vodio PEC Zwolle (2018.-2019.) i Feyenoord (2019.) kojeg je trenirao samo četiri mjeseca.

"Za mene je, prilika da treniram u SAD-u, MLS klub poput Cincinnatija, ostvarenje snova", izjavio je Stam koji je u igračkoj karijeri osvojio Ligu prvaka 1999. i tri puta osvajao naslova prvaka Engleske s Manchester Unitedom. Igrao je i za Lazio, Milan i Ajax.

Za Oranje je odigrao 67 utakmica i igrao je polufinale na SP u Francuskoj 1998. gdje je Nizozemsku porazila Hrvatska.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SarahER98
SarahER98
03:04 22.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije