Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Nizozemci nakon produžetaka svladali Englesku i plasirali se u finale

Nizozemska - Engleska
Foto: Pixsell/Reuters
1/10
06.06.2019.
u 23:25

Nizozemska će u finalu igrati protiv Portugala u nedjelju (20.45 sati) na Dragau.

U finalu Lige nacija igrat će Portugal i Nizozemska. Portugal je sinoć bio bolji od Švicarske (3:1), dok su Nizozemci večeras istim rezultatom, ali nakon produžetaka u portugalskom Guimaraesu svladali Engleze.

Prvoplasirane momčadi iz grupe 1 i grupe 4 Uefine Lige nacija odmjerile su snage u drugom polufinalu. No, Nizozemska je bila bolja nakon produžetaka. Southgateove izabranike pobijedili su s 3:1. 

Prvi pogodak zabio je Marcus Rashford iz jedanaesterca u 32. minuti nakon što je Mathijs de Ligt pogriješio u obrani. Iskupio se on za grešku jer u 73. je zabio za izjednačenje. Nakon 90 minuta rezultat se nije mijenjao pa je sve otišlo u produžetke. Tamo su se Nizozemci bolje snašli. 

Walker je u 97. zabio autogol i praktički riješio pitanje pobjednika, a onda je u  111. Quincy Promes zabio za konačnih 3:1.

Inače Nizozemska je bila bolja i statistički. Imali su više posjeda lopte (53 posto - 47 posto), više udaraca u okvir gola (11-3), više udaraca općenito (25-14). Nizozemska će u finalu igrati protiv Portugala u nedjelju (20.45 sati) na Dragau.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije