Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska do desete rukometne medalje

Niz medalja je uspješno nastavljen i nakon Line Červara

'Croatia\'s goalkeeper Mirko Alilovic reacts during game against France at their Men\'s European Handball Championship main round match in Novi Sad January 24, 2012.                REUTERS/Laszlo Balo
'LASZLO BALOGH'
29.01.2012.
u 21:10

Kada je Lino Červar otišao s mjesta izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, nakon što je u sedam godina osvojio čak šest medalja i nakon što je na deset velikih natjecanja čak devet puta izborio polufinale

Sumnje su se još više povećale nakon Golužina petog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. No, potom se dogodila Srbija i treće mjesto. Sedma medalja generacije koja je svoj put počela zlatom na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine. Doduše, iz tog vremena ostala su još samo trojica igrača - Vori, Lacković i Balić, ali su u međuvremenu došli neki novi - Kopljar, Duvnjak, Gojun, Štrlek...

A na ovom prvenstvu dogodilo se puno toga. Prvo smo u mirnom Vršcu postigli tri pobjede i prenijeli u drugi krug četiri velika boda. Kasnije se pokazalo da su nam ta četiri boda iz Vršca bila dovoljna za polufinale, premda smo u Novom Sadu u tri utakmice osvojili još tri boda.

Izgubili smo od Španjolske, ali smo nakon dugo vremena rezultatski ponizili Francusku i poslali je kući, a radi se o reprezentaciji koja je od 2004. godine uvijek bila među prve četiri. U Novom Sadu smo igrali kao kod kuće. Na utakmicama protiv Španjolske i Francuske u SPENS-u je bilo po 3000 naših navijača na svakoj utakmici.

Nažalost, Novi Sad će se pamtiti i po napadu huligana na naše navijače, pamtit će se po izbušenim gumama, razbijenim staklima, a čak je bilo i paljenja automobila. Ispričavali su se danima domaćini. Znamo da su htjeli najbolje, ali ostaje dojam da je moglo proći i bez toga.

U Beogradskoj areni silno smo željeli u finale, ali pred 20.000 neprijateljski raspoloženih navijača nije nam išlo. Ne protiv domaćina. I nije tajna da smo finale izgubili u Novom Sadu u utakmici sa Španjolskom. No, barem smo im uzvratili u utakmici za broncu. I to nije mala stvar.

Hrvatska rukometna reprezentacija, ovi dečki, nisu još rekli posljednju u ovoj godini. Ovako kako su igrali u Srbiji na EP-u, jedni su od favorita za medalju i na Olimpijskim igrama u Londonu.  

Ključne riječi

Komentara 1

CA
carpediem
22:07 29.01.2012.

Sad vidimo da u ovoj momcadi postoji veliki karakter i dobro je sto je Goluza osvojio svoju prvu Medalju kao trener, a iskreno da budemo tesko je zamjeniti Linu Cervara i svaki koji bi dosao na njegovo mjesto pravio bi na pocetku greske i imao tezak teret na ledjima. a izgleda da Goluza i ispravlja te greske i uci se jos vise na njima i mislim ova je njegova prva Medalja amislim da ce ih biti jos vise nadam se mnogo mnogo vise. BRAVO Kauboji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije