Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medalje istesao u splitu

Nitko neće poručiti Slovencu: Jedri za nas ili van iz Jadrana

Vasilij Žbogar
VL
11.08.2010.
u 12:17

– Razočaran sam ponašanjem slovenskih biatlonaca. Mi se prema Žbogaru nikad ne bismo postavili kao oni prema Faku. On nam je prijatelj – kazao je trener JK Labud, Tonči Antunović.

Kad su Slovenci ucijenili Jakova Faka i prisilili ga da prihvati njihovo državljanstvo, prisjetili smo se slovenskog jedriličara Vasilija Žbogara. Obje svoje olimpijske medalje (srebro iz Pekinga i broncu iz Atene) iskovao je na hrvatskom Jadranu, no nitko mu nikada nije rekao da bi zbog toga trebao promijeniti zastavu.

– Nikad nam nije palo na pamet da ga ucjenjujemo, jer on je naš prijatelj. Ima tretman kao i naši. Na usluzi smo mu, Split je svjetski jedriličarski centar, pa je već osam godina s nama. S hrvatskim jedriličarima i trenerima godišnje provede barem pola godine, a čuo sam da ima i unajmljen stan u Splitu – kazao je Tonči Antunović, trener JK Labud.

Naši ga dovuku i u luku

U Sloveniji Žbogar nema ni približno takve uvjete kao u Splitu. Zafrkavaju ga hrvatski kolege da kad izađe na slovensko more, čim puhne manji vjetar eto ga već u hrvatskim vodama. Vasko je član splitskog kluba Mornara, sve kako bi neometano mogao koristiti hrvatske trenažne resurse.

– Žbogar je sve vrijeme u Splitu bez trenera, pa ga na moru svakodnevno prate hrvatski treneri koji su u osnovnim potrebama i njemu na raspolaganju, prije u laseru Jakelić, a sada u finnu Minski Fabris i Marin Siriščević. Hrvatski treneri za njega postavljaju stazu za trening, naši ga dovuku u luku kad je bonaca, a Bambi mu je posudio i svoj brod... I ostali jedriličari iz Slovenije često koriste Hrvatsku za treninge, a posljednji primjer su pripreme za SP u klasi laser na kojima je dopušteno da sudjeluje i Slovenac Nik Pletikos, koji je nakon toga na EP-u juniora osvojio brončanu medalju – nastavlja Antunović.

Janez Faka nije htio oteti

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i dalje je nesretan što je Fak otišao, no niti on ne pomišlja na osvetu:

– Po broju odličja na broj stanovnika, Slovenija je jedna od najuspješnijih zemalja na svijetu i to s Fakom joj zaista ne treba. To i nije na liniji suradnje koju sam dogovorio s predsjednikom Slovenskoga olimpijskog odbora Janezom Kocijančičem. On je rekao da to nije model za koji se zalaže. Da su u skijaškom savezu ljudi poput Valanta i Vogrinca, to se ne bi niti dogodilo.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
12:42 11.08.2010.

Još jedan primjer kako su Hrvati pošten i plemenit vanka EU zapadno balkanski narod a Slovenci smo pokvareni EU narod B lige kvalifikacija..Mi bi uz sve super biatlonce još ukrali Faka a Hrvatska uz ono malo mora što ima je još spremna pokloniti pola Piranskog zaljeva..Prokleta sudbina da jedan tako pošten balkanski narod ima za susjede nas proklete nepoštene Slovence..

PA
Parsifal
13:03 11.08.2010.

janeziću u svom pokušaju da budeš sarkastičan si ipak pogodio u bit.Vi zaista jeste etalon za nepoštenje a to već znade cijela europa,EU žali što su vas primili u svoje društvo a nama Hrvatima ne vrijedi ni plakati ni žaliti što vas imamo za susjede....valjda nam je Bog uz sve lepote kojim nas je podario morao dati nešto takvog kao što ste vi da možemo lakše razlučivati što je dobro a što slovenac.

UM
umag
15:12 11.08.2010.

bosanci suspasili genetski kod jer bez bosanaca bi slovenci bili degeneričan narod, sve mojce su skinule gaće i to je spasigo sloveniju od genetskih greški

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije