Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
po četvrtu pobjedu

Nisu problem Japanci, već izbornik Islanđanin koji je s Njemačkom osvojio EP

Svjetsko prvenstvo u rukometu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/23
13.01.2019.
u 10:30

Utakmica protiv Japana počinje u 16.30 sati

Rukometaši Hrvatske danas u 16.30 u Olimpijskoj dvorani u Münchenu igraju drugi susret u skupini na Svjetskom prvenstvu. Suparnik im je Japan, reprezentacija s kojom su igrali triput do sada i sva tri puta, naravno, uvjerljivo pobijedili. Na Svjetskom prvenstvu u Tunisu bilo je 34:25 za Hrvatsku, u Zadru na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Igre u Peking 37:22, a u Varaždinu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Igre u London 2012. naši su rukometaši pobijedili Japan s 36:22.

- Eto, nemam ništa protiv da se takva pobjeda ponovi danas u Münchenu – rekao je Marin Šego, prvi vratar hrvatske reprezentacije.

Nakon jučerašnjeg treninga, igra Japana detaljno je analizirana.

- Strahovito su brzi i protiv Makedonije igrali su prilično dobro. Rezultat možda zavarava jer je Japan desetak minuta prije kraja zaostajao samo četiri pogotka. Uspio sam čak gledati zadnjih nekoliko minuta te utakmice, ali teško mogu izvući konkretnije zaključke. Samo sam primijetio da brzo šutiraju, neugodni su u fintama i brzi, ali mi smo još brži – istaknuo je Šego.

U mađarskoj ligi, u Dabasu, igra jedan Japanac.

Bit će sve bolje

- Baš smo nedavno igrali protiv njih u prvenstvu. Jasno, uvjerljivo smo pobijedili, a Japanac je uredno zabio svojih pet-šest pogodaka. Mislim da im je on najbolji strijelac. Nije visok, ali je jako brz. Igra na mjestu desnog vanjskog pucača – istaknuo je vratar Pick Szegeda.

Započeli ste nastup na turniru s 12 obrana, s više od od 35 posto obranjenih uaraca, to je sjajno.

- Ne mogu reći da nisam zadovoljan. Kada se počne dobro braniti, onda ta serija obično potraje i sigurno ću se u svakoj sljedećoj utakmici osjećati sve bolje i bolje.

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči utakmice s Islandom

Posebno su atraktivne bile obrane zicera iz kontri.

- Ma, pogodi me lopta tu i tamo – našalio se Šego.

Još da vam je koji obranjeni sedmerac?

- Doći će i ta obrana.

Poslije pobjede nad Islandom sve je nekako lakše.

- Naravno. Pobijedili smo momčad koja će vjerojatno ući u drugi krug, a to znači da već imamo dva boda u džepu.

Nakon tri sezone u Mađarskoj, sljedeće sezone selite se na zapad, u francuski Montpellier.

Idemo u toplije krajeve

- Idemo malo u toplije krajeve, gdje ima sunca i mora. Naravno, tamo se i dobro igra rukomet. Uostalom, Montpellier je aktualni pobjednik Lige prvaka. To je klub s velikom tradicijom i ne sjećam se da je tamo tako skoro branio neki stranac. Otvorilo se mjesto jer im na kraju sezone odlazi reprezentativni vratar Gerrard – zaključio je Šego.

Priznao je da pola njegovih obrana ne bi bilo da dečki u obrani nisu igrali jako dobro. Jedan od njih je Željko Musa koji je završio susret s dvije blokade.

- Nitko na ovom Svjetskom prvenstvu nije bezazlen pa tako ni Japan. Oni su došli sa svojim ciljevima i to treba poštovati. Ako mislite da će to biti lagana utakmica, varate se. Moramo biti jako koncentrirani, posebice u obrani da nam se ne dogode neki lagani pogoci. U utakmici protiv Japana još više moramo poboljšati obranu. Moramo igrati još agresivnije, zgusnutije – kaže Musa.

Čega se treba najviše paziti kod Japana?

- Njihova izbornika. Islanđanin Dagur Sigurdsson vrhunski je rukometni stručnjak, trener koji ima zlato s Europskog prvenstva 2016. kada je bio na klupi Njemačke. Ima puno iskustva jer je dugo bio u njemačkoj ligi. Sigurno je igru Japana podigao za nekoliko nivoa više. Ali, nećemo se zamarati Japancima jer mi ovdje imamo svoj cilj, rastemo kao momčad – ističe Musa.

Imamo i veliku podršku navijača s tribina.

- Svaka čast svima koji su došli i navijali svih 60 minuta. Neću lagati, u pojedinim trenucima gledatelji su nam davali vjetar u leđa. I sami smo ih pozivali da nas još jače bodre. Nisu klonuli ni kada smo bili u rezultatskom minusu. Vjerovali su u nas do kraja – rekao je Musa.

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči utakmice s Islandom

 

Komentara 1

SS
sokac sa drave
12:15 13.01.2019.

Stvarno dobar text,samo jedna mala ispravka,trener Sigurdson nije Danac vec Islandjanin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije