Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI U SAMOIZOLACIJI

Ništa od utakmice na Valentinovo: Sedam članova Hajduka pozitivno na COVID-19

Osijek: NK Osijek i HNK Hajduk u 20. kolu Prve HNL
Dubravka Petric/PIXSELL
12.02.2021.
u 12:36

Klub je sukladno razvoju događaja od povjerenika natjecanja HT Prve lige Josipa Breznog službeno zatražio odgodu prvenstvene utakmice Hajduk – Slaven Belupo

Utakmica 21. kola HT Prve lige između nogometaša Hajduka i Slaven Belupa, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 14. veljače, s početkom u 17.05 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača splitske momčadi, odlučilo je vodstvo Prve HNL.

Petorica nogometaša Hajduka i dva člana stožera pozitivni su na COVID-19, priopćili su u petak iz splitskog kluba ne objavljujući identitet onih koji su imali pozitivan rezultat na testiranju. Hajduk je objavio da su svi igrači, članovi stručnog stožera i sportski direktor, koji su bili zajedno na putovanjima u Rijeci i Osijeku, morati u propisanu samoizolaciju sve dok ne budu obavljena dodatna testiranja i ne budu poznati rezultati.

Evo što su rekli s Poljuda:

"HNK Hajduk ovim putem obavještava javnost o tome da su petorica igrača prve momčadi i dva člana Stručnog stožera pozitivni na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nismo u mogućnosti objaviti identitet osoba pozitivnih na virus.

Na osnovu uputa nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ, svi igrači i članovi Stručnog stožera, zajedno sa sportskim direktorom, a koji su bili na putovanju u Rijeku i Osijek, morat će u propisanu samoizolaciju. Nakon svih obavljenih dodatnih testiranja obavijestit ćemo javnost o eventualnom broju novozaraženih.

Klub je sukladno razvoju događaja od povjerenika natjecanja HT Prve lige Josipa Breznog službeno zatražio odgodu prvenstvene utakmice Hajduk – Slaven Belupo koja se trebala igrati u nedjelju, 14. veljače, s početkom u 17.05 sati", stoji u Hajdukovom priopćenju, a dodali su:

- Liječnička služba HNK Hajduk će kao i do sada provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici.

Oglasio se i HNS sa službenom potvrdom odgode utakmice: 

- Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno - stoji u obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige Josipa Breznog.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mlijeko
mlijeko
15:30 12.02.2021.

Po pravilima donesenim prije početka proljetnog djela prvenstva utakmica se odgađa samo ako klub ima 6 igrača zaraženih coronom a koji su prijavljeni za nastavak prvenstva. Samoizolacija se više ne računa. A Hajduk ima 5 igrača zaraženih .....

DH
dalibor.hren
19:40 12.02.2021.

Frka!!!

BI
billynik
14:27 12.02.2021.

Za što sve ovaj GDPR služi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije