Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUDIO NAM SE

Nismo ga htjeli u Hrvatskoj, a sada je napravio nešto nevjerojatno!

Shane Larkin
Foto: Instagram
1/4
30.11.2019.
u 09:30

- Dovođenje stranaca nije u interesu hrvatske košarke i stojim kod tog stava - rekao je svojedobno Dino Rađa.

Efes je sinoć u 11. kolu Eurolige slavio protiv Bayerna 104:75, a Shane Larkin je ostvario nevjerojatnu brojku od 49 koševa. Amerikanac je tako postao igrač s najviše koševa u jednoj utakmici Eurolige.

Navijači u Hrvatskoj Larkina će se sjetiti i po tome što je bio blizu igranja za našu reprezentaciju. Svojedobno je tako izjavio:

- Tu ideju iznio mi je moj hrvatski suigrač Krunoslav Simon, baš ovdje u Zadru za ručkom. Da bih predstavljao neku zemlju za takvo što mora postojati interes i među ljudima pa i institucijama te zemlje. No, nikad ne znate što se sve može dogovoriti i ja sam otvoren i za tu ideju.

No, na kraju nije nastupio za Hrvatsku. Naime, kada su Stojko Vranković i Dino Rađa preuzeli naš savez, jasno su poručili da u reprezentaciji nema mjesta za strance već će igrati isključivo domaći igrači.

- Dovođenje stranaca nije u interesu hrvatske košarke i stojim kod tog stava - rekao je tada Dino Rađa.

Ono što je kod Larkina zanimljivo jest da taj momak ne trči za novcem, jer dolazi iz dobrostojeće obitelji (otac mu je član bejzbolske Kuće slavnih), što dokazuje i izborom europskih klubova. Igrao je za četiri NBA kluba (Dallas, Nee York, Brooklyn, Boston) no pod NBA svodom, premda bolje plaćen, očito nije bio sretan.

- Novac je sjajan, dobro ga je imati, no košarka je nešto što najviše volim raditi i igrati. Imao sam ja ponude ostati u NBA ligi, no ja želim igrati što više i razviti svoj potencijal do maksimuma. Ja želim nositi odgovornost, imati loptu u trenucima kada se utakmice rješavaju. Dakako, sve je to pitanje što želiš od svoje karijere, a ove dvije godine u Euroligi, prva u Baskoniji a druga u Efesu, meni su bile užitak - rekao je.

Podsjećamo, Hrvatska je dosad imala dva naturalizirana Amerikanca, Olivera Lafayetta s kojim eksperiment nije uspio, i Dontayea Drapera, koji se pokazao značajnim faktorom u osvajanju četvrtog mjesta na Eurobasketu 2013. godine. 

 

Komentara 6

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:57 30.11.2019.

Jooooj...kak su to vazne novosti....

OL
oLo
11:06 30.11.2019.

Kao prvo, javnost ne želi strance

VE
verakruz
09:58 30.11.2019.

Dino Radja - tog influencera treba potjerati sto dalje od hrvatske kosarke. Taj bi razvalio i NBA ligu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije