Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodan Subotić

Nisam želio rušiti mostove, a od Cibone tražim četiri zarađene plaće

12.11.2017.
u 15:25

– Nismo mi Subotiću dali otkaz, već smo se sporazumno razišli. Zapravo, sam je shvatio da je momčadi potrebna šok-terapija, rekao je direktor kluba Domagoj Čavlović.

Slobodan Subotić (61) od jučer više nije trener Cibone, a do raskida suradnje došlo je nakon poraza od Zadra u utakmici ABA lige (78:80). Dakako, svemu tome kumovao je i onaj poraz od autsajdera Hermes Analitice (83:92) u prvenstvu Hrvatske, a ključno je bilo osobno nezadovoljstvo slovenskog stručnjaka:

– Kad sam vidio da ne mogu ništa promijeniti, a momčad ne daje ono što se traži, odlučio sam da neću ostati sjediti na klupi radi plaće i ugovora. Trudio sam se držati atmosferu i disciplinu, no ni to nije išlo pa je bolje ovako nego da se agonija nastavlja. Ova momčad treba šok-terapiju, a usred sezone uvijek je lakše promijeniti trenera nego nekolicinu igrača. Osim toga, puno toga događa se i oko Cibone, zbog čega nisam mogao biti posve usredotočen na svoj posao, no ne namjeravam sada iznositi prljavo rublje jer ga ima svaki klub – kazao je Subotić, kojemu je za ponašanje u ovoj situaciji kapu skinuo i direktor kluba Domagoj Čavlović.

1/5

– Nismo mi Subotiću dali otkaz, već smo se sporazumno razišli. Zapravo, sam je shvatio da je momčadi potrebna šok-terapija, recimo onakva kakva je uspjela u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. I daj bože da to bude slučaj i s nama. Subotić je gospodin i s njim je sve lako, pa je tako lako bilo i ovo iako razlazi kluba i trenera često znaju biti vrlo mučni. Nije uspio u onome u čemu je najbolji, a to je ta momčadska sloga - kaže Čavlović.

A na slogu u sastavu odnosno na mikrosocijalne odnose, osim niza poraza i Žorićeva privremenog napuštanja momčadi, utjecalo je i kašnjenje plaća. Uostalom, one kasne i dosadašnjem treneru koji se odlučio na taj potez.

– Premda sam imao dvogodišnji fiksni ugovor, sve što tražim od Cibone su one četiri plaće koje sam zaradio, ali ih još nisam dobio. Doista se nadam da će se priča s tim velikim sponzorom i realizirati i da će se financijska situacija kluba time poboljšati.

Nešto slično Subotić je učinio i kada je odlazio iz Olympiacosa.

– Nije da mi novac ne bi dobro došao, no važnije mi je od toga da ne rušim mostove za sobom, da mogu svakoga pogledati u oči i ući u tu dvoranu kada god poželim gledati koju Ciboninu utakmicu. Da, mogao sam tužiti Cibonu zbog toga dvogodišnjeg ugovora Fibi, no to nije moj stil. Osim toga, to natezanje s odvjetnicima, menadžerima i sucima oduzima puno energije.

Čini se da je na Subotićevu sudbinu utjecalo i to što se dvojica od trojice Amerikanaca nisu pokazala najsretnijim izborom.

– Melvinom sam zadovoljan, a dovođenje Younga bilo je nužno zlo pa smo s njim potpisali ugovor na dva mjeseca. Nažalost, Hall je k nama došao ozlijeđen pa se nije nametnuo, a posljednjih smo dana bili u kontaktu s jednim američkim razigravačem, no o tome sada treba odlučiti moj nasljednik.

A to će, kako neslužbeno saznajemo, biti netko između Ante Nazora (38) i Ivana Velića (45), premda se nama kao zanimljivo rješenje čini i Dražen Anzulović. Netko je još spomenuo i Josipa Sesara, pa bi taj netko novi mogao predvoditi vukove već danas (17 sati) na utakmici u Šibeniku. 

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
18:17 12.11.2017.

a da šokirate igrače ostavkom Čavkovića i ostalih genijalaca koji vode klub i očekuju velikog spozora već 4-5 godina zajedno sa blebetalom Petrovićem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije