Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVO NA TERENU

Nikola Pokrivač: Zbog obitelji i kćeri sve sam izdržao, samo da se bolest ne vrati

Pokrivač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.05.2016.
u 14:25

– Nikome ne može biti svejedno, svašta ti prođe kroz glavu, pa tako i život. Nadam se da se bolest nikad neće vratiti jer i to je u pet godina moguće – govorio je otvoreno o svemu Nikola

– Nama je Nikola Pokrivač trenutačno važniji kao igrač čija psihička snaga daje sasvim novu dimenziju cijeloj momčadi. Svojim poletom i snagom volje on je nama dao puno više nego mi njemu – hvalio ga je Željko Kopić, trener nogometaša Slavena Belupa.

S Pokrivačem smo se našli prije sraza Dinama i Slavena Belupa u Koprivnici, onog prvenstvenog u kojem su plavi slavili 3:0. No igrači oba kluba glavama su dobrim dijelom bili u Osijeku, u kojem će se opet međusobno sresti, ovaj put u finalu Kupa. I Pokrivač nije ostao dužan svom treneru.

– Željko Kopić pozvao me u Belupo, a nisam bio u nekakvom stanju nakon bolesti, nakon sedam-osam mjeseci pauze. I neizmjerno sam zahvalan i klubu, ali posebno treneru, toliko je toga učinio za mene – rekao nam je Nikola, nekadašnji igrač Dinama protiv kojeg će sad ganjati trofej koji je s Dinamom dvaput i osvojio, jednom u finalu baš protiv svog sadašnjeg kluba.

Povratak u Dinamo bio je loš

– Šanse imamo, pokazali smo to protiv Rijeke, ni tada nam nitko nije davao nekakve izglede. Ako se možemo nositi s Rijekom, možemo i s Dinamom, to prije jer se igra jedna utakmica, još i na neutralnom terenu.

Koliko vam znači to što je Dinamo vaš bivši klub?

– Nema nekakvih posebnih emocija iako sam dvaput bio u Dinamu, igram protiv Dinama kao protiv bilo kojeg drugog kluba. Imam tamo mnogo prijatelja, redovno se čujemo, ali to je sve, zaboravlja se prijateljstvo kad dođe utakmica, poslije smo si opet dobri. Imaju najbolju momčad lige, želim im čestitati na prvenstvu.

A neka oni vama čestitaju na Kupu...

– Vidjet ćemo, nećemo se bahatiti.

S Jerkom Lekom i dalje ste bliski. Ide li u mirovinu?

– Mi smo kumovi, stalno smo u kontaktu. Da, kaže da je vrijeme za kraj igračke karijere iako bi u Lokomotivi željeli da još malo odgodi odlazak, ali mislim da je ipak kraj, da je odradio svoje i dolazim na oproštaj, na utakmicu Lokomotive i Dinama.

Prošli ste puno toga u karijeri, Hrvatska, Europa, svijet, gdje je bilo najljepše?

– Veliko iskustvo bilo je u Monacu i Red Bullu Salzburgu, veliki su klubovi, a i prvi mandat u Dinamu jedan je od ljepših perioda u karijeri.

Samo niste dugo ostali, brzo su vas prodali.

Godinu dana, ali imali smo super momčad i sve osvojili.

A drugi mandat?

– Uf, nije bio baš nešto, ni približno kao prvi iako ne mogu reći ništa loše. Sam sam odlučio vratiti se u Dinamo, no pokazalo se da to nije bio dobar potez.

Imate iza sebe dugu karijeru koja još nije na kraju, ali u jednom se trenutku činilo da je završila zbog bolesti. Koliko ste emotivno proživjeli povratak nogometu? Kad su vam liječnici rekli da možete igrati?

– Kad sam doznao za bolest, nogomet mi nije bio u prvom planu i nisam mislio da ću ga ponovno igrati. Nakon osam mjeseci stanke vratio sam se, ponovno zdrav i mogu raditi to što najviše volim.

Počeli ste se vraćati u Kustošiji.

– Tamo sam s Ademijem odradio dva treninga. Bio sam baš uzbuđen, to mi je bilo prvi put da radim s loptom. Tamo su me htjeli nakon samo dva treninga registrirati. I onda sam na poziv trenera Kopića došao ovamo s deset kilograma viška, a sad sam već na svojih uobičajenih 85.

Suze nakon gola Rijeci

Posebno emotivan bio je pogodak Rijeci, bilo je i suza.

– Je, to je bio poseban trenutak za mene jer nisam mislio da ću opet igrati nogomet, i zabio sam baš u najvažnijoj utakmici i za Slaven Belupo i za mene, u polufinalu kupa.

Takva teška bolest (rak limfnih žlijezda) zacijelo je ostavila trag, je li promijenila nešto u životu?

– Naravno, sad na sve gledam malo drukčije. Nikad nisam bio ni ozlijeđen ni bolestan, a onda te pogodi takva bolest i moraš misliti o kraju karijere.

A životne promjene?

– I tu je drukčije, drukčije živim iz dana u dan jer nikad ne znaš što ti nosi sutra, treba svaki dan maksimalno iskoristiti.

Je li vas bilo strah za život?

– Nikome ne može biti svejedno, svašta ti prođe kroz glavu, pa tako i život. Pogotovu zbog obitelji, tada mi se tek rodila kći i to mi je bio najveći poticaj, zbog nje sam sve izdržao. Nadam se da se bolest nikad neće vratiti jer i to je u pet godina moguće – govorio je otvoreno o svemu Nikola, veliki povratnik u nogomet koji već radi planove za budućnost.

– Već smo ovdje napravili plan za sljedeću sezonu, krenut ću normalno u pripreme zahvalan ljudima u klubu i, ponavljam, treneru Kopiću koji me pozvao ovamo kad mi je bilo najteže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije