Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bezglutenska prehrana

Hrvatski napadač se preporodio otkako se hrani kao i Novak Đoković!

Hrvatska - Nikola Kalinić, Luka Modrić, Vedran Ćorluka
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
27.08.2017.
u 16:51

Nema te sile koja me može zadržati u Hajduku, odnose se prema meni kao da nisam dijete kluba – rekao je Nikola 2008. bacivši traku na pod

Bio je studeni 2005. godine, a Ćiru Blaževića, tadašnjeg trenera Hajduka, oduševio je jedan junior kluba s Poljuda.

– Kako ovaj klinac dribla, svi se odbijaju od njega iako mu je tek 17 godina. Odsad će igrati za prvu momčad – oduševljeno je rekao Ćiro Blažević.

A 12 godina kasnije taj će klinac debitirati u Milanu, u večerašnjem susretu protiv Cagliarija.

– Nikola trenira s momčadi, malo je fizički iza ostalih, ali ima velike šanse zaigrati protiv Cagliarija – rekao je trener Milana Montella.

Malo je klubova u svijetu s bogatijom poviješću od Milana, a Kalinić će postati šesti Hrvat koji će zaigrati za rossonere.
Kalinić je do vrha, na kojemu je sada, stigao težim putem. U početku karijere nisu mu do kraja vjerovali čak ni u matičnom Hajduku. Iako mu je Ćiro već kao 17-godišnjaku predvidio veliku karijeru, na Poljudu su ga dvaput slali na posudbe.

Već trpao mreže na San Siru

Prvo je polusezonu proveo u Puli, a potom u Šibeniku. – Sjećam se da sam ga zapazio na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske 2006. te poželio da dođe k meni u Istru. Imao je već na početku karijere tu pozitivnu drskost i sjajno je igrao okrenut leđima od vrata – rekao je Krunoslav Jurčić, Kalinićev trener s početka karijere.

Nakon kaljenja u Puli i Šibeniku, Kale se 2007. vratio u Hajduk te odmah počeo zabijati kao od šale, što mu je donijelo poziv u reprezentaciju, ali i transfer u Blackburn. Dobio je Hajduk 7,5 milijuna eura od Engleza, što je i danas ostao najveći transfer u povijesti splitskog kluba. A uz Hajduk ga veže i jedna vrlo neugodna situacija, koju su mu navijači splitskog kluba svojevremeno jako zamjerili. U svibnju 2008. godine, u uzvratnoj utakmici finala Kupa na Poljudu protiv Dinama, u 20. minuti isključen je vratar bijelih Balić, a trener Robert Jarni zbog toga je s terena odlučio povući Kalinića, kojem se to nije nimalo svidjelo pa je prolazeći kraj klupa glasno viknuo: “Zašto ja?” te bacio kapetansku traku Jarniju pod noge. Dugo je trebalo da navijači Hajduka oproste svojoj devetki taj čin...

– Nema te sile koja me može zadržati, nema teorije da me nakon Eura vidite u Hajdukovu dresu – rekao je dan nakon utakmice ogorčeni Kalinić i dodao:

– Ma nema to veze s Jarnijem koliko s činjenicom da vidim kako ovdje više ne mogu napredovati. Ovdje se prema meni ponašaju kao da sam došao tko zna odakle, a zaboravljaju da sam Hajdukovo dijete kojem je ovaj klub oduvijek bio na prvom mjestu.
Iako je u Blackburn stigao kao prva špica, na Otoku se nije uspio dokazati.

U dvije sezone, u 44 odigrane utakmice, zabio je svega sedam golova pa je morao napraviti korak unatrag, te je u ljeto 2009. potpisao za ukrajinski Dnipro.

A zahvaljujući preporodu i sjajnim igrama u Dnipru, vratio se u reprezentaciju poslije godinu i pol dana izbivanja. U Dnipru je postao i prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Europske lige. Igrama u Fiorentini, u koju je došao u ljeto 2015., pokazao je da je igrač za velike klubove i jednu od najjačih liga svijeta, Seriju A. Oduševio je u dresu viola već u prvim utakmicama, a postigao je i hat-trick Interu na San Siru.

Hrani se kao Novak Đoković

A zahvaljujući igrama u Fiorentini, “prisilio” je izbornika Antu Čačića da promijeni sustav igre te počne u prvih 11 istodobno uvrštavati i Mandžukića i Kalinića.

A Kale mu je na povjerenju zahvalio odlučujućim golom za pobjedu 1:0 protiv Ukrajine u ožujku ove godine. Za sve one koji misle da Kalinić nije dostojan da bude prva špica kockastih, evo i jedan podatak. U 45 nastupa za kockaste zabio je 14 golova u 1531 minutu na travnjaku, što znači da je zabijao svakih 106 minuta. Usporedbe radi, Davor Šuker za kockaste je gol zabijao svakih 125 minuta.

Kalinić igra klasičnu devetku, ali nema onu robusnu građu. Naprotiv, Kalinić je danas mršaviji nego prije četiri-pet godina, a to je posljedica prehrane.

Nakon dolaska u Fiorentinu preporodio ga je prelazak na bezglutensku prehranu.

– Želio sam skinuti nekoliko kilograma i pokušao sam s bezglutenskom hranom. Kilograme sam istopio bez problema. Malo je nezgodno živjeti u Italiji, a ne jesti tjesteninu, ali uspio sam izbaciti kruh, krumpir, kolače, pizzu, tjesteninu... i zaista se sjajno osjećam – izjavio je Kalinić kojemu je sada prehrana slična prehrani tenisača Novaka Đokovića.

Komentara 21

KA
kajinx
18:36 27.08.2017.

Eto, opet su nas Srbi spasili. (Ledinski, moraš ukenjati zadnjom rečenicom)!

EL
EldersRealm
16:59 27.08.2017.

Kako Djokovic igra otkad je na toj prehrani, preporucio bi Kalinicu da se skine s nje sto prije xD

HE
herc7
18:28 27.08.2017.

Đokovic otkad ne jede meso i gluten propao je ko Grcka!! Da i on je smrsao kad se skine izhleda kao da je iz konc logora pusten .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije