Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI TRAŽE TRENERA

Evo kako je Nikola Jurčević reagirao na priče da preuzima Dinamo

nikola jurčević
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
11.03.2018.
u 12:16

Nikola Jurčević bio je trener Dinama i plavi su ga olako potrošili. Doduše bio je mlad trener, nedovoljno iskusan za sve borbe u i oko kluba, ali sad je to malo drukčije

Kad ljudi u Dinamu ujutro pokušaju otvoriti klupsku elektronsku poštu mogli bi imati problema, mogao bi im se zagušiti e-mail od ponuda agencija i zastupnika koji nude svoje trenere. Naime, kad god plavi ostanu bez trenera onda se nude na stotine. I ne treba sumnjati da će i sada biti ‘šamaranja’ s raznim imenima, kako domaćima tako i stranima.

U subotu navečer dosta su se dugo čelnici Dinama zadržali u loži kad su dobili informaciju da je Mario Cvitanović dao ostavku. Mario Cvitanović presjekao je podijeljenost čelnika kluba o njegovoj sudbini i odstupio, pa su odmah u Maksimiru prelistavali svoje adresare i gledali koga bi mogli i koga bi bilo dobro dovesti. Dva su imena iskočila u prvi plan još nakon poraza Dinama od Rijeke, Nikola Jurčević i Igor Jovićević.

Je li Jovičević premlad?

Nikola Jurčević bio je trener Dinama i plavi su ga olako potrošili. Doduše bio je mlad trener, nedovoljno iskusan za sve borbe u i oko kluba, ali sad je to malo drukčije, od naše reprezentacije preko Lokomotiva, Besiktasa i West Hama radio je sa Slavenom Bilićem i ispekao zanat u svijetu i ako netko ima sve što bi trebao imati trener Dinama, ima Nikola Jurčević.

nikola jurčević
1/8

- Zovu me novinari i svima kažem isto, uopće ne želim razgovarati na tu temu. Čemu komentirati nešto što su samo nagađanja i špekulacije – kratko nam je rekao Jurčević kojeg iz kluba nitko nije zvao (još?). Jurčević je slobodan, moguće je da opet negdje ode raditi s Bilićem, ali nije isključio ni samostalni trenerski posao. Igor Jovićević zaposlenik je Dinama, vodi drugu momčad plavih koja je prva na tablici druge lige. Sin je Čede Jovićevića, legendarnog beka Dinama koji je dugo bio pomoćnik Josipu Kužeu, Igor je kao mlad otišao u Real Madrid, za prvu momčad nije zaigrao. Kao trener vodio je ukrajinski Karpaty, slovenskog prvoligaša Celje i sad je u Dinamu. Otegotna mu je okolnost što je naslijedio Marija Cvitanovića koji je s te pozicije otišao na klupu prve momčadi, a nismo sigurni da su u Dinamu spremni nastaviti istim slijedom. Kad god se tražio trener Dinama spominjao se Dražen Besek, ali nikad nije dobio priliku. Netko je pak ‘namignuo’ da je Ante Čačić slobodan. Jedan se čelnik plavih jučer navečer sjetio Srečka Kataneca, donedavnog izbornika Slovenije.

Zoran Mamić neće se vratiti

Možda se plavi odluče kontrirati Rijeci i njenom Slovencu Matjažu Keku pa dovedu svog bivšeg igrača koji se već nekoliko puta spominjao kao kandidat u ranijim potragama. Samo, on je dosta sličan Keku po vođenju, on je ‘Bog i batina’ kad je o momčadi riječ, Kek drži tri kuta Rijeke, Katancu u Dinamu to nikako ne bi dali. I nije tu kraj s potencijalnim kandidatima. Zapravo jedan bi bio siguran kad bi htio i mogao, Zoran Mamić, ali teško da će slavu kakvu ima u Emiratima (i novac) mijenjati za hrvatsku svakodnevicu koju je napustio zbog svih muka koje su ga snašle.

 

Komentara 12

ST
stefj
14:20 11.03.2018.

Vidim da se opet ide u eksperimente.... Ako se eksperimentira, onda neka dođe Igor Cvitanović. Očito obezglavljena uprava ne zna kud bi sa sobom i ne zna što bi. Struka je sustavno bila tjerana od prve momčadi i sve je bilo podređeno nekim drugim interesima, tako da sad vidimo posljedice... Jurčević će opet tražiti sulude novce, neka ovdje navedena imena su stvarno preskupa, a pitanje je i da li "struka" u Dinamu zna prepoznati dobrog trenera isto kao što očito u zadnje vrijeme ne zna dovesti dobrog igrača... A te stalne priče o vlastitim talentima su notorna glupost, jednom kada se na to išlo, završilo se u ligi za bedaka, a vidimo kako sada obrana izgleda u bilo kojoj malo ozbiljnijoj utakmici. Odlazak Sigalija, bez adekvatne zamjene pogubna je za obranu, isto je i u drugim linijama gdje se prodavalo bez plana.... Sada, kada su se Rijeka, Hajduk, Osijek i još neki donekle konsolidirali, Dinamo ne može više radi jednog, dva malo bolja igrača dobiti prvenstvo, tj. Dinamo nema novaca da bi kupio toliko kvalitetne igrače koji bi sami mogli donijeti prvenstvo... Došlo je vrijeme kada je potrebna ekipa, planirano pojačavanje, planirana prodaja itd. To u Dinamu nitko ne zna raditi...

PR
protuudar
13:01 11.03.2018.

Dinamu treba trener sa entuzijazmom i karijerom, sa trenerskim rezultatima. Dosta je više da Dinamo radi eksperimente sa trenerima i tkz. pojačanjima. Trener treba biti kvalitetan ali treba mu dati i kvalitetne igrače. Ovo što se zadnje desetljeće dešava sa dinamom mene boli i smeta. Radi se na svačiju korist i uvijek na štetu kluba. Pa klub su i navijači. Nekima je očito krajnji doseg osvajanje prvenstva i Kupa....a onda sramoćenje u pretkolima i grupnom dijelu. Publiku odavno više ne fascinira takvo ponašanje i osvojeno prvenstvo gleda sa zebnjom...jao a što dalje !?!! Nije ugodno biti na tako ružnom stadionu, smrzavati se i kisnuti, čekati u redu za ulaz ko u nekoj kaznionici, gledati očajan nogomet, znati da od proljeća opet ništa već u fazi dok još nije osvojeno prvenstvo jer vidiš jadnu atmosferu u klubu, svlačionici, među igračima i navijačima. Osjećamo se blesavo kada u takvom ozračju slušamo zahvale službenog spikera koji nakon tekme zahvaljuje što smo došli u broju u kojem jesmo, po takvom vremenu i u jadnoj predstavi gledali poraz od hajduka 0:1. Nije bitan poraz ako i vidiš igru...no ovakvi porazi i atmosfera. Katastrofa. Molim saberimo se i vratimo dinamo i navijače, ajmo uživati zajedno, a za to je lakmus papir odabir i novog trenera ! Sretno dinamo, samo dinamo.

LU
lukivoda
14:27 11.03.2018.

treba postaviti Dasoviča za trenera pa možda VL napiše i koji nemrzilački članak o Dinamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije