Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši trener plavih

Nikola Jučević: Navijači sad žele nagraditi Dinamo

Dinamo - Slaven Belupo
Foto: Marko Prpić/Pixsell
07.12.2018.
u 21:22

Sad ima momčad i igra kao momčad. Dinamo je i prije imao po četiri-pet visokokvalitetnih igrača, ali sad ima natjecateljsku momčad uz kvalitetne igrače. Danas u toj momčadi svaki igrač ima kvalitetu potrebnu za poziciju koju pokriva.

Nikola Jurčević prvi je među našim nogometnim stručnjacima, još prije oko mjesec dana, ustvrdio:

– Dinamo je već sad obranio naslov prvaka.

Dinamo - Slaven Belupo
1/15

Iako je kod nas jal sveprisutan, kod Jurčevića je priča potpuno drukčija. Iako bi imao pravo biti ogorčen jer je brzinski postao trener Dinama krajem prošle sezone, a onda ekspresno i smijenjen, danas o Dinamu govori samo hvalospjeve.

S pravom, jer nakon naše nogometne reprezentacije koja je ispisala povijest na Svjetskom prvenstvu i svih čudesnih nagrada koje je pobrao Luka Modrić, Dinamo je nova pozitivna priča.

Velike zasluge Bjelici

– Plavima je ova sezona sjajna, pogotovu kada je riječ o Europi i rezultatu koji su postigli prvi put nakon gotovo 50 godina. Uvjerljivo su prvi u hrvatskom prvenstvu, u polufinalu su Hrvatskog kupa i sve su svoje ciljeve ostvarili. No, rezultati u Europi su ono što je dalo pečat toj polusezoni – drži Nikola Jurčević.

Bivši trener Dinama dobro pozna momčad plavih, i dalje prati kako igraju. Što se to kod Dinama promijenilo u odnosu na sve te sezone u kojima nije bio uspješan u Europi?

– Sad ima momčad i igra kao momčad. Dinamo je i prije imao po četiri-pet visokokvalitetnih igrača, ali sad ima natjecateljsku momčad uz kvalitetne igrače. Danas u toj momčadi svaki igrač ima kvalitetu potrebnu za poziciju koju pokriva. Dinamo je znao nekoć imati u momčadi četiri-pet igrača koji su bili “desetke”. I onda se neke od njih guralo na mjesto zadnjeg veznog, neke na krila. Današnja momčad je jako dobro selekcionirana za natjecateljski nogomet. Ti igrači imaju visoku igračku kvalitetu, ali su isto tako i maksimalno odgovorni i disciplinirani, spremni igrati kolektivno u obrani. I iz takve pametne igre zabiju gol, dva ili tri – kaže Jurčević te hvali svog nasljednika na klupi zagrebačke momčadi:

– Velika je zasluga Nenada Bjelice, on je sjajno selekcionirao momčad, a potom je i posložio.

>> Pogledajte kako su navijači ove jeseni pokazali vjernost Dinamu

Velika je zasluga u tome i kluba koji je Bjelici dao da selekcionira momčad, da dovede igrače koje je želio. A želio je karakterne dečke, samo je takvima otvorio vrata svlačionice. No, velika je stvar kad trener može birati igrače.

– Karakter je jako važan, za sve pozicije i za način Dinamove igre. Dani Olmo je izraženi kreativac u toj igri, ali i on je discipliniran, odgovoran i igra u obrani.

Pred Dinamom su još utakmice u Zaprešiću, a onda i dvije završne domaće, protiv Anderlechta u Europskoj ligi te s Hajdukom. I za te završne dvije utakmice Dinamo je povukao jako mudar potez, pokazuje se i jako isplativ. Naime, odlučio je u prodaju pustiti paket ulaznica za te dvije utakmice po popularnoj cijeni od 50 kuna za istočnu i sjevernu tribinu, a čim su blagajne otvorene stvorio se red.

Plavi mogu i dalje u Europi

– Navijači su jedan od faktora koji je jako važan u cijelom tom uspjehu. A oni su se počeli vraćati jer su vidjeli da momčad igra kvalitetno, rezultati su odlični, atmosfera u klubu i oko njega je apsolutno pozitivna. I bez obzira na to što je došlo hladno vrijeme kad se ljudi teže odlučuju za odlazak na utakmice, ipak su odlučili doći i tako nagraditi momčad za sve što je napravila – kaže Jurčević koji drži da bi u Europi Dinamo mogao otići još koji korak dalje.

>> Pogledajte sjajno ozračje na maksimirskim tribinama

– To prije svega ovisi o ždrijebu, ali koliko sam pratio, s više od pola mogućih suparnika Dinamo može ravnopravno igrati, pa čak i protiv nekih većih imena, mislim da ima dobru šansu da napravi još korak dalje u Europi – zaključio je Jurčević.

Plavi su zaslužili da ih na praznike isprati što više gledatelja. Momčad je u 11 europskih utakmica samo jednom pobijeđena (Young Boys), dva kola prije kraja skupine Europske lige izborila je europsko proljeće, a onda i prvo mjesto u skupini. U 16 utakmica HNL-u također ima samo jedan poraz (Rijeka), u polufinalu je Hrvatskog kupa i zaslužuje naklon.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:56 08.12.2018.

Pospana njuško , zašto ne ideš pomoći svom mentoru Biliću

MA
Marsijanac
05:06 08.12.2018.

Hvala Maminjo!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije