Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE IM

Nikoga ne bi iznenadilo kada bi Burić dobio otkaz u Hajduku

Gorica - Hajduk
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
05.11.2019.
u 07:51

Splitski bijeli su u očito dubokoj krizi, obezglavljeni i demoralizirani, a usto i u nizu od čak šest uzastopnih utakmica bez pobjede u gostima u Hrvatskoj ligi.

Majstor iz Ogulina Kristijan Lovrić bio je heroj druge uzastopne pobjede Gorice nad Hajdukom ovoga tjedna, a nekadašnji ‘majstor s mora’ odavno je izgubio majstorsku titulu i nikoga ne bi iznenadilo kada bi trener Damir Burić dobio otkaz u Hajduku. Naime, splitski bijeli su u očito dubokoj krizi, obezglavljeni i demoralizirani, a usto i u nizu od čak šest uzastopnih utakmica bez pobjede u gostima u Hrvatskoj ligi. To, međutim, još uvijek nije njihov rekord. Primjerice, između 2. svibnja i 29. rujna 2007. godine Hajduk je bio čak osam utakmica bez pobjede u gostima, kada su se na klupi izmijenili Ivan Pudar i Sergije Krešić. Niz je prekinuo Robert Jarni pobjedom u Zaprešiću.

Burić: Igrači su utučeni

Nakon još jednoga kiksa Hajdukovi nogometaši skrušeno su poslije utakmice u Gorici stali pred Torcidu i, gledajući u pod, odslušali bukvicu jednoga od vođe navijača. Nesvakidašnja scena o kojoj Hajdukov kapetan Josip Juranović nije želio govoriti (‘To ćemo zadržati za sebe.’).

– Primili smo dva gola iz dva udarca na gol. Ispričavam se svima što su gledali ovakav Hajduk. Stavit ćemo ovo iza sebe i ići u nove pobjede. Trebamo biti bolji nego što jesmo. Radit ćemo naporno na treninzima – kazao je Juranović.

Trener bijelih Damir Burić bio je upitan – kako su igrači doživjeli navijačke kritike?

– Mi smo razočarani jer naši ciljevi nisu ostvareni, mi nismo zadovoljni rezultatom. Jednostavno, razočarani su, utučeni. Sad smo vidjeli gdje smo, vidjeli smo greške koje radimo i moramo ih što prije korigirati. Mi iz ovakvih utakmica moramo brzo učiti; da utakmice koje idu na neriješeno okrenemo u svoju korist. A kad ovako izgubiš utakmicu, onda je razočaranje veliko – kazao je Burić dodavši kako njegov ostanak na klupi ne ovisi o njemu nego o predsjedniku i sportskom direktoru.

Kristijan Lovrić prelomio je ovu utakmicu fantastično izvedenim slobodnim udarcima; iz prvoga je zabio za 1:0, a iz drugoga namjestio pogodak Joeyu Suku. Nevjerojatno zvuči podatak kako je Lovrić ove sezone već zabio četiri pogotka iz slobodnjaka, jedan više od Messija. Čak se i treneru Gorice Sergeju Jakiroviću otelo: “To što taj dečko radi je nemoguće!”

– Mijenjao bih sve golove za pobjede. Ništa mi ne znači ako zabijem, a ne pobijedimo. Osjećam se prekrasno, sretni smo i ponosni, idemo dalje. Messi? Messi igra u Barceloni, a ja u Gorici. Prošle sezone pogodio sam 13 prečki, sada se otvorilo, ali uvijek sam u službi momčadi. Posvećen sam samo Gorici, lijepo mi je i uživam u ovim trenucima karijere. U sedam dana smo svladali Rijeku i dvaput Hajduk, to nije lako – kazao je Lovrić.

Suk, Suk, Suk...

Goričin ples na kiši, u sjajnome ozračju i uz ovacije publike, bio je najupečatljiviji nastup Jakirovićeve momčadi ove sezone na domaćem travnjaku. Briljantno izdanje ostvario je i Nizozemac indonežanskih korijena Suk, spasivši u 2. minuti s gol-crte čisti pogodak nakon šuta Caktaša, te odlučivši utakmicu pogotkom glavom, po nekima iz zaleđa. Suk je na kraju dobio i drugi žuti, odnosno crveni karton, ali je s travnjaka ispraćen uz odobravanje publike: “Suk, Suk, Suk!”

Gorica je, pod sjajnim Jakirovićevim vodstvom, u velikom naletu i već ambiciozno gleda prema – drugom mjestu. Naime, slijede joj susreti s Varaždinom, Lokomotivom, Slavenom i Interom.

– Mi ćemo u tim utakmicama biti favoriti, od toga ne bježimo, ali igrat ćemo s momčadima kojima je svaki bod izuzetno važan. Tražit ćemo pobjedu u svakoj utakmici, ali zec je još uvijek u šumi – oprezan je Jakirović.

U ukupnom broju šutova Gorice i Hajduka bilo je izjednačeno 10-10, kao i u udarcima u okvir (7-7), Hajduk je bio bolji u kornerima 7-5 i u posjedu lopte, čak 62-38 posto. Ali Hajduk nema Kristijana Lovrića, a jedini klasni igrač u njegovoj momčadi, Mijo Caktaš, najblaže rečeno nije u formi. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
13:34 05.11.2019.

Kiki u Dinamo!

Avatar rubinet
rubinet
18:12 05.11.2019.

Tko je doveo igrače? Burić je učinio čudo: s prosječnim igračima drži 2 . mjesto. A što bi navijači htjeli?

OL
Oldmarinero
15:43 05.11.2019.

Hajduk nije imao ni sudca da svira "minimalno zaleđe".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije