Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA JOVIĆ

Niko Kovač mu je 'nogometni' otac, a sada je nastavio prokletstvo Srba u Madridu

Luka Jović i Niko Kovač
Foto: Firo/DPA/PIXSELL
1/4
04.11.2019.
u 16:51

Što će se dalje događati, ovisi isključivo o Luki Joviću, o kvaliteti njegovih utakmica za Real i kakav će odnos imati prema reprezentaciji i kolektivu – kazao je Tumbaković

Luka Jović do prije nekoliko mjeseci bio je europski hit-napadač. Sezonu u dresu Eintrachta zaključio je s 27 golova u svim natjecanjima, nakon čega je kao jedna od zvijezda prijelaznog roka u transferu “teškom” 60 milijuna eura potpisao za madridski Real. Bila je to rekordna prodaja Eintrachta, ali i sedmi najveći dolazni transfer u povijesti “kraljevskog kluba”.

Danas mladog srpskog nogometaša nema nigdje. Za Real je čitave sezone odigrao svega 319 minute, zabio je jedan gol, bez asistencije, čak ga ni u reprezentaciju, iako je najskuplji srpski nogometaš u povijesti, više ne zovu.

Prošle sezone nogometni svijet oduševljavao je Eintrachtov napadački trio Rebić-Jović-Haller koji je sezonu zaključio s čak 57 pogodaka u svim natjecanjima. Kao tercet su sjajno funkcionirali, ali izvan njega im ne ide. Sébastien Haller je, doduše, zabio četiri pogotka za West Ham, ali je zato Ante Rebić zaboravljen na klupi lošeg Milana, a ništa bolji status nije ni Luke Jovića u Realu. Prošle godine u ovo vrijeme Jović je već imao upisanih deset pogodaka, a ove sezone uputio je svega deset udaraca u protivnička vrata! Od 14 Realovih utakmica Jović je igrao u njih jedanaest, ali svega je tri počeo, a u njih pet je dobio manje od deset minuta da pokaže što može.

Odlazi li u Bayern?

– Računam na njega, iako do sada nije puno igrao, bitan je igrač za nas – objasnio je Jovićev status u Realu Zinédine Zidane.

Možda je mladi nogometaš, a Joviću je tek 21., u Madridu dočekan s prevelikim očekivanjima, no mediji skloni Realu ne kriju razočaranje i već ga sele. Nagađa se, naime, kako će poslužiti kao “kusur” u nekom budućem Realovu transferu i spekuliraju o poslu s Bayernom koji bi dobio srpskog nogometaša i novac u zamjenu za ove sezone sjajnog Serge Gnabryja ili Roberta Levandovskog.

Umjesto zbog pogodaka, mjesto u medijima mladi napadač zaslužio je zbog nenogometnih stvari. Luki Joviću bivša partnerica proljetos je rodila sina. Obitelj, međutim, nisu zasnovali, a Luka se našao u zagrljaju i u Hrvatskoj poznate manekenke Sofije Milošević koju nije proslavila samo ljepota već i veze s poznatim sportašima, a tabloidi su je svojedobno povezivali i s Antom Rebićem.

Mediji u Srbiji neko su vrijeme spekulirali kako je atraktivna plavuša, a ne loša forma napadača Reala, zapravo razlog zašto Jovića u posljednje vrijeme nema u reprezentaciji. Objašnjavali su tu odluku izbornika Ljubiše Tumbakovića željom da zadrži mir u kući. Naime, Sofija Milošević tri godine je bila u vezi s Jovićevim suigračem iz reprezentacije Ademom Ljajićem. Problem je, međutim, bio puno ozbiljniji. Nakon što je u kvalifikacijskoj utakmici za Euro protiv Portugala dobio posljednje tri minute, Jović je idućeg jutra bez riječi i dogovora s izbornikom uvrijeđeno napustio kamp reprezentacije kojoj je još slijedio i ogled protiv Luksemburga. Kasnije je lažno prijavio ozljedu. Na takvo kršenje discipline ne bi zažmirio nijedan trener pa nije ni Tumbaković koji je do daljnjeg precrtao mladog napadača.

- Što će se dalje događati, ovisi isključivo o Luki Joviću, o kvaliteti njegovih utakmica za Real i kakav će odnos imati prema reprezentaciji i kolektivu – kazao je Tumbaković.

Perez baš nema strpljenja

Već se govori o prokletstvu srpskih nogometaša u Realu. Naime, niti jedan od njih, a Jović je već peti, nije ostavio traga na Santiago Bernabéuu. Štoviše, nakon Reala njihove su karijere otišle u nepovrat. Bivši veznjak Crvene zvezde Milan Janković odigrao je jednu solidnu sezonu u Realu, 1987./88., u i 45 utakmica zabio pet golova. Predraga Spasića danas se spominje isključivo u kontekstu jednog od najgorih pojačanja u povijesti “kraljevskog kluba” za koji je odigrao 25 utakmica i zabio autogol. I to baš protiv Barcelone. Dejan Petković u Brazilu ima status ikone, no na Santiago Bernabéuu ga se samo rijetki sjećaju. U dvije sezone, koje je uglavnom proveo po posudbama, skupio je ukupno 125 minuta u pet utakmica. Ništa bolje nije prošao ni Perica Ognjenović koji je 1999. u Real došao sa statusom jednog od najperspektivnijih mladih nogometaša u Europi za čiji je transfer plaćeno osam milijuna eura, što je tada bila šesta najveća kupovina Reala u povijesti. Uostalom, zbog njega je i Samuel Eto’o poslan na posudbu.

>>> Pogledajte spomen-ploču Stjepanu Spajiću

 

Komentara 19

PR
prajdali100
17:49 04.11.2019.

Ne znaš tko se gore " snašao" Rebić ili Jović.Imaju peh jer su u klubovima koji ne poznaju adaptaciju,rezultati odmah.

IN
Internazionale
19:05 27.05.2020.

Ajde ne lupetaj: Nemanja Vidic igrao dva finala u LS zaredom, 2008 i 09, jedno osvojio, Dejan Stankovic 2010 osvojio LS + 6 titula u Seria A, j vise od 400 tekmi za Inter i Lazio, 2012 Branislav Ivanovic sa niegovim golom osvojio LE sa Chelsea i njegovim golom u sudackoj nadoknadi, godinu dana kasnije osvojio u Minhenu LP protiv Bayerna, u 2012 takodje Neven Subotic igrao finale u LP sa Borusiom D, Ivica Dragutinovic sa Seviljom osvojio dva puta Cup Uefa, itd itd , ovo pricam za igraca zadnjih 10-12 god

BE
Beskucnik
01:57 05.11.2019.

Eto a da je naslov koji klub iz smrdoslavije je bio najbolji ,onda bi odmah "poredivali" Neosporna je cinjenica zadnjih 30 godina Hrvati su za klasu bolji od Srba ,i redovito imamo u finalu lige prvaka igraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije