Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj Hoffenheima

Niko Kovač ide po Kramarića: Bayern je spreman dati 20 mil. €

14.05.2018.
u 11:54

– Sve je u redu, samo su me uhvatili grčevi, nisam se mogao pomaknuti – rekao je Kramarić

Krenuo je Andrej Kramarić, baš kao i većina hrvatskih velikih nogometnih imena današnjice, iz plavog pogona Dinamove nogometne filozofije. No, tek je svojim nastupima za Rijeku zapeo za oko europskim klubovima. Bio je tamo dvije godine, upisao 42 nastupa i gotovo toliko i pogodaka (37). Preselio se nakon toga na Otok, proslavio naslov s Leicesterom pa kao i ostatak hrvatskog naroda otišao u Njemačku. U Hoffenheimu sada radi čuda. Zabija, asistira, promiče se u najvažnijeg igrača momčadi Juliana Nagelsmanna, a baš je tu ulogu imao i u vrlo važnoj utakmici protiv Borussije Dortmund jer bio je to izravan dvoboj za Ligu prvaka.

Ozljeda nije strašna

Kramarićeva momčad slavila je s 3:1, a baš je on otvorio sezonu zabijanja. Zabio je u 26. minuti pa u 63. asistirao Szalaiju. Presjekao je taj Andrejev niz Reus, koji je u 58. zabio za Borussiju. Poslije je Kaderabek u 73. pogodio za konačnih 3:1 i slavlje domaćina.

Bilo je sve krasno do 80. minute utakmice kada je Kramarić zamijenjen zbog ozljede nakon opasnog starta Weigla. Nekoliko minuta pružali su mu pomoć, a onda je umjesto njega ušao Mark Uth. No Krama je sve smirio izjavama nakon toga događaja.

– Sve je u redu, samo su me uhvatili grčevi, nisam se mogao pomaknuti – rekao je Kramarić za Goal.com.

No nije tu završila Kramarićeva priča. S 13 pogodaka (dijeli šesto mjesto liste strijelaca) i šest asistencija završio je ovu bundesligašku sezonu, a ostane li u klubu, iduće će sezone igrati u skupini Lige prvaka. Vjerojatnost za to nije velika jer hrvatskog napadača prati više klubova, a kako i ne bi kada ima odličnu statistiku. Interes su već pokazala tri europska velikana. Žele ga Borussia Dortmund, Napoli, a njemački mediji pišu da je najbliže Bayernu, gdje bi ga vodio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

Spočitavali su Kovaču odmah da će pokušati dovesti što više Hrvata, no u Kramarićevu slučaju to je povezano s kvalitetom igranja. Svjesni su toga u Hoffenheimu. Znaju da će ga teško zadržati pa su ga spremni pustiti za 20-ak milijuna eura.

Mourinho opet želi Perišića

A čini se da Kramarić nije jedini Hrvat koji će se ovog ljeta seliti. O Mandžukićevu transferu dugo se priča, a i Nikola Kalinić mogao bi otići u Spartak iz Moskve. I Ivan Perišić imao je mali sukob s navijačima nakon poraza od Sassuola (1:2) i time je postao upitan njegov ostanak u klubu. Talijani pišu da će ponudu za njega poslati Jose Mourinho, ali izglednije je da će u zamjenu za Perišića poslati Martiala.

Bilo kako bilo, Andrej je trenutačno najveća hrvatska inozemna priča koja bi svoj nastavak mogla ugledati na Allianz Areni. Tamo bi nadograđivao svoju golgetersku formu. Naime, najviše je hrvatskih nogometaša zabijalo u Bundesligi, njih 51, a Krama je peti (33 pogotka). Prvi je Ivica Olić (72), pa Mario Mandžukić (53), Mladen Petrić (51) te Ivan Klasnić (50)...

Komentara 2

JO
josojole
18:10 14.05.2018.

Neslažem se Niko je dobar strateg , Krama dobar nogometaš

ČI
čikaga
16:54 14.05.2018.

Ni Kovač a ni Kramarić ni kadar za Bayern. Bit će par mjeseci, a onda pedala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije