Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIKOVE 'LUDORIJE'

Niko je dokaz da u reprezentaciji ne igraju oni najbolji!

niko kranjčar (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
26.09.2014.
u 18:40

– On jednim potezom može promijeniti tijek utakmice – rekao je Asmir Begović

Izbornik Niko Kovač ponovno je izostavio Niku Kranjčara s popisa reprezentativaca, iako se čini da taj rasni veznjak igra u dobroj formi i ima mjesto među najboljim reprezentativcima.

U zrelim je nogometnim godinama, prošao je mnogo i sigurno iskustvom može pomoći mlađim kolegama. Također, Niko je najbolji strijelac među veznjacima u reprezentaciji, zabio je 16 pogodaka u 81 nastupu i to se ne smije zanemarivati. Odnosno, smije ako se pita Niku Kovača, koji donosi nekako čudne odluke i kao da se rješava onih koji mu nisu baš neophodni, a mogli bi mu narušiti autoritet.

'Jedini donosi kreativnost'

Tako je Ognjena Vukojevića nepravedno zanemarivao, kao i Eduarda prema kojem se također loše ponio. Sad je isto i s Nikom, a izgovor u smislu "kad počne igrati u klubu, vratit će se u reprezentaciju" očito više nema smisla niti podloge jer Niko igra u najjačoj ligi svijeta, zabija i ima potpuno povjerenje jednog Harryja Redknappa. Uz to, radi na treninzima kao nikad, što potvrđuje vratar Stoke Cityja Asmir Begović.

– Niko je majstor slobodnjaka. Kada smo zajedno igrali u Portsmouthu (tri sezone, op. a), ostajao je poslije svakog treninga i trenirao slobodnjake, a čujem da to sad čini još i više. Često sam ostajao s njim, ali mi to očito nije pomoglo, jer je takav majstor da može pogoditi i preko živog zida, ali i u dalji kut. Ovaj put se odlučio gađati dalji i majstorski pogodio – rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Goal.com pa nastavio:

– Niko najbolje igra kod Redknappa. On mu je bio trener i u Tottenhamu, a QPR nema takvog igrača poput njega. Jedini je u ekipi koji donosi kreativnost, a Harry izvlači uvijek najbolje od njega i mislim da će biti itekako bitan igrač ove sezone. S njim, oni dobivaju viziju, što mnogim ekipama nedostaje, a Kranjčar jednim potezom može promijeniti tijek utakmice, što je dokazao i protiv nas.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Dio "jedini je u ekipi koji donosi kreativnost" govori sve. Takav igrač je potreban našoj reprezentaciji, čisto da se rasterete Luka Modrić i Ivan Rakitić, ali i da se pomogne Mateu Kovačiću i Alenu Haliloviću. Jednostavno, voljeli ili ne voljeli Kranjčara, nikad nije bio potrebniji reprezentaciji, koja je očito u stanju novog formiranja i nekih novih ideja. Zato je potpuno pogrešno zatvoriti vrata jednom tako inteligentnom nogometašu, koji iza sebe ima toliko toga da samo sjedenjem na klupi može pomoći.

Rekao da mu treba, a sad ga ignorira

Uostalom, nije li Niko Kovač pozvao Niku Kranjčara na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu? Jest! Ozljeda ga je otamo udaljila i Kovač mu je poželio sreću, da se brzo oporavi i priključi reprezentaciji. Zašto ga onda sad ovako šikanira, kad igra u sjajnoj formi i kad reprezentaciji treba jedan takav igrač?

Najgore u cijeloj priči jest što se izbornik ne osjeća dužnim pojasniti svoje odluke, a to je nepojmljivo i u Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj ili Brazilu. Izbornici svih većih reprezentacija pod pritiskom javnosti objasne što ih navodi na određene postupke, pa makar ti postupci nekome ne odgovarali. Ali ne i naš, koji nema potporu javnosti po mnogočemu, a ako je suditi prema našoj anketi, nema ni po pitanju Nike Kranjčara.

Čak 54 posto čitatelja smatra da Niko zaslužuje poziv, a njih 73 posto je uvjereno da ovi reprezentativci nisu najbolje što Hrvatska nudi. Izbornik se mora zabrinuti jer uz ovakav Hrvatski nogometni savez, koji ide kontra gledatelja, on bi trebao biti taj koji spaja. A trenutno isključivo razdvaja i sve ono dobro po čemu smo ga pamtili dok je bio kapetan reprezentacije polako nestaje.

Niko, nemoj biti kao tvoji poslodavci, komuniciraj s navijačima, pokaži da brineš o njima, da ih čuješ, vidiš i cijeniš što misle!

>> Kovač se olako odrekao Eduarda: Samo je Krama efikasniji od njega!

>> Anketa! Što kažete o Kovačevu popisu?

>> Kovač objavio popis: Antolić i Lešković u reprezentaciji

Komentara 99

DE
debelisef
19:10 26.09.2014.

Ma znamo mi da Kranjcar zna igrati ! Problem je u fizickoj pripremi, tj. konstituciji. Kad bi Niko imal Modricevu motoriku ( uz svoje vlastite kvalitete ), onda bi to bil igrac svjetske vrijednosti ! Nazalost, nasi novinari na osnoviovi jednog odlicnog slobodnog udarca pocinju pisati o taktici. Nek pucaju po 20 slobodnjaka Maradona i Kranjcar, pa da vidimo ko bu ih vise zabil ? Ned radi se o ( dokazanim ) tehnickim kvalitetama ; radi se o kondiciji i motorici. Od koga je Kranjcar u tim svojstvima bolji : od Rakitica ? od Modrica ? od Kovacica ? Ne bi bas rekal ! Tehniku imaju sva trojica spomenutih...

JA
JackRussell
19:08 26.09.2014.

Haha....prošle nedjelje sjedim u društvu prijatelja, komentiramo nogometna zbivanja tog vikenda i dođemo do Kranjčarovog gola, i onda im kažem: "Sad samo čekajte medijsku histeriju, Niko Kranjčar mora biti u reprezentaciji!"...pet dana kasnije histerija počinje....smiješno, posebno to što nitko od tih novinara, ljudi šta komentiraju zapravo nije pogledao jednu Kranjčarovu utakmicu ove sezone, nego im je smjernica taj jedan gol koji je postigao. Eto, obzirom da obožavam Premier ligu, gledao sam Kranjčara sve utakmice koje je do sada odigrao i samo ću reći, ako je to igrač za reprezentaciju, ja sam Pero Perić! Osim što je sporiji nego ikad, nestaje po 20 minuta iz utakmice, jednostavno ga ne vidiš, loš u dodavanju, tu i tamo gurne suigrača u priliku...dogodi se ponekad neki bljesak i to je to. Kažu "Kranjčar jednim potezom odluči utakmicu", samo je problem što se taj jedan potez dogodi jednom svakih deset utakmica, a do tog trenutka je nevidljiv. Kranjčar u ovom trenutku nije za reprezentaciju i koliko ne volim kako Kovač bira igrače, ovdje je potpuno u pravu.

VL
????
19:44 26.09.2014.

Slažem se za Kranjčara da bi trebao biti u reprezentaciji, ALI ovi novinari su dno dna. Donedavno im je bio debela svinja, tatin sin a sada ga izbornik šikanira. Jedva čekam da jednom dovedemo nekog stranca za trenera, ne znam van Gaala, Hiddinka, Mourinha ili tako nekoga. Već vidim naslove u novinama - plaćamo ga tolike milijune a neznalica je i njegovo vrijeme je prošlo. Šuker ga plaća za stare zasluge a ne po učinku s reprezentacijom i slično :-))) Inače sve kritike u reprezentaciji se svodi na srednji red, međutim nitko ne vidi pravi problem, mi nemamo krila i bočnih veznih. Jedino Perišić koliko-toliko a ovi ostali su samo krpanje boka. No više zabrinjava to da ne vidim dovoljno dobrog igrača koji bi to pokrio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije