Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Nikita Glasnović srebrna, Matea Jelić i Lovre Brečić brončani

Nikita Glasnović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
23.11.2018.
u 14:37

Finalni Grand prix ima status G8 turnira čime je bodovno najjače natjecanje u 2018. godini i najjače bodovno natjecanje uopće nakon olimpijskih igara i svjetskog prvenstva

Nikita Glasnović osvojila je srebrnu medalju na finalnom Grand prix turniru koji se održava u Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Matea Jelić i Lovre Brečić su osvojili broncu. 

U finalu kategorije do 57 kilograma Nikitu Glasnović je zaustavila aktualna svjetska prvakinja Koreanka Ah Reum Lee s 11-7. Prije toga je plasman u finale Glasnović osigurala pobjedama protiv Latvijke Ines Tarvide u osmini finala, u četvrtfinalu je bila bolja od dvostruke olimpijske pobjednice Britanke Jade Jones rezultatom 11-7, da bi u polufinalu svladala Turkinju Hatice Kubru, aktualnu viceprvakinju svijeta i Europe sa 13-9.

>> Pogledajte trening Mirka Cro Copa


 
Matea Jelić je u kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu bez problema slavila protiv Kanađanke Pagnotte da bi u četvrtfinalu bila bolja od aktualne svjetske prvakinje Ruth Gbagbi. Polufinalni poraz od Nur Tatar s tijesnih 10-9 nije ostavio traga na Jelić koja je u borbi za broncu deklasirala Kineskinju 23-3.

Lovre Brečić iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Nakon naslova prvaka Europe u kategoriji do 63 kilograma i prvog mjesta na svjetskim rang listama na koncu godine osvojio je broncu na finalnom Grand Prixu do 68 kg.

U prvom kolu je bio bolji od brončanog sa svjetskog prvenstva Saula Gutiereza, u četvrtfinalu je pobijedio Ketbija, srebrnog sa svjetskog prvenstva 5-0 da bi ga u polufinalu zaustavio Koreanac Kim Seok Bae rezultatom 27-14. U borbi za broncu Brečić je bio na razini zadatka i svladao Yu Jen Huanga iz Tajvana 9-6.

Finalni Grand prix ima status G8 turnira čime je bodovno najjače natjecanje u 2018. godini i najjače bodovno natjecanje uopće nakon olimpijskih igara i svjetskog prvenstva. Pobjedniku pripada ogromnih 80 bodova u borbi za plasman na olimpijske igre. 

Za ovaj finalni Grand Prix poziv je dobilo 16 najboljih iz svake olimpijske kategorije. Hrvatsku predstavlja 8 sportaša: Kristina Tomić (TK OSVit, Zagreb -49kg), Nikita Glasnović (TK Marjan, Split - 57kg), Bruna Vuletić (TK Marjan, Split -57kg), Matea Jelić (TK Marjan, Split -67kg), Iva Radoš (TK Metalac, Zagreb +67kg), Lovre Brečić (TK Marjan, Split -68kg), Toni Kanaet (TK Marjan, Split -80kg), Vedran Golec (TK Osvit, Zagreb +80kg).

Komentara 1

UU
uhljeb u holdingu
16:20 23.11.2018.

šip šop

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije