Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI VATRENI

Nikad objavljene fotografije! Prepoznajete li dječaka u društvu istinskih legendi?

Bruno Petković
Foto: Privatni album
1/7
08.09.2019.
u 12:18

Malo je poznato da nogometaš iz Metkovića (visok 193 cm) već ima povijest u Dinamu, kao klinac koji je s 12 godina prvi put protrčao Maksimirom i naprečac osvojio Dinamovu struku.

Za početak - možete li prepoznati ovoga dječaka u društvu Zvonimira Bobana i Aljoše Asanovića?

Foto: Privatni album

Ako niste uspjeli - radi se o Bruni Petkoviću, sjajnom napadaču Dinama koji je u petak briljirao u utakmice Hrvatske i Slovačke. Kao klinac se fotografirao s tadašnjim idolima, a sada je premijerno objavljujemo.

Malo je poznato da nogometaš iz Metkovića (visok 193 cm) već ima povijest u Dinamu, kao klinac koji je s 12 godina prvi put protrčao Maksimirom i naprečac osvojio Dinamovu struku. Na ovoj fotografiji ide na trening Dinama.

Foto: Privatni album

Preselio se iz Metkovića u Zagreb, bio podstanar kod sad već legendarnoga Dinamova trenera Joze Bandića i cimer sa Šimom Vrsaljkom, koji mu je krizmani kum.

Brunu je put iz Dinama prvo odveo u zagrebački HAŠK, a potom i u Hrvatski dragovoljac. I dok je Šime Vrsaljko brzo preko Dinama stigao do unosnih transfera i izborio se za mjesto u reprezentaciji, Bruno je svoje ime gradio na talijanskim terenima. Otišao je iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju gdje je i debitirao u Serie A, ali je sreću morao potražiti po posudbama. 

U lokalnom Trapaniju Petković je u jednoj sezoni stigao do statusa legende kluba jer ih je sam nosio do kvalifikacija za Serie A, ali na kraju nisu uspjeli. Zbog sjajne tehnike i nekih veličanstvenih pogodaka u Italiji su ga prozvali 'malim Ibrahimovićem', a pojavile su se priče da ga želi veliki Juventus.

Ipak, sjajne igre u Trapaniju donijele su mu transfer u prvoligaša Bolognu gdje se nije uspio nametnuti treneru Robertu Donadoniju. U toj sezoni ostaje bez pogotka te odlazi na posudbu u Hellas Veronu gdje također ne uspijeva zabiti u obrambeno orijentiranoj momčadi. 

S pedigreom napadača koji nije zabio dvije godine stiže u Dinamo gdje su ga navijači dočekali sa svojevrsnom skepsom. Ipak, Petković se dokazao i u manje od godinu dana stigao do reprezentacije viceprvaka svijeta svima dokazavši da mu je tamo i mjesto. 

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ključne riječi

Komentara 12

ZO
zokimo
13:07 08.09.2019.

Napokon nakon Štimca i Srne jedan reprezentativac iz Metkovića, još čekamo malog Ćužu iz Istre, neka se kali još malo

MA
Marsijanac
16:14 08.09.2019.

Kad sam prvi put vidio Brunu kako igra rekao sam da me podsjeca na Drazana Jerkovica ( O kojem vi mladji pojma nemate) Odmah sam rekao da ce zavrsit u repki. Petkovic je tehnicki dotjeraniji i pokretljiviji. Napokon smo dobili klasicnog centarfora. Docekali su ga novinari sa velikom skepsom posto se nije dokazao u Italiji, grobnici nasih mladih igraca. Tu bih se dotaknuo Corica i Hallovica koje su novinari i vecina komentatora otpisali kao velike promasaje. Njih dvojca su puno meksi i uzece jos vremena da mentalno i tjelesno ocvrsnu, Za iduce svijetsko prvenstvo imat cemo i ta dva vrhunska reprezentativca. Bumo videli...

Učitelj
14:14 09.09.2019.

Bobanu se jako svidio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije