Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELIO GA PONIZITI

Nikad objavljen video! Pogledajte kako je slavni Jordan ponižavao hrvatskog genijalca

FILE PHOTO: U.S. basketball player Jordan flashes a victory sign as he stands with team mates Larry Bird, Scottie Pippen and Clyde Drexler after winning the Olympic gold in Barcelona
Foto: RAY STUBBLEBINE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
15.05.2020.
u 10:38

Sada je u popularnom dokumentarcu Posljednji ples objavljena nikad prije viđena scena iz svlačionice Bullsa u kojoj se vidi kako se slavni Michael Jordan odnosio prema Kukoču.

Priča o borbi Tonija Kukoča da bude prihvaćen od američkih suigrača klasična je priča o podcjenjivanju svega što je neameričko. Jer, u prvoj polovici 90-tih godina među NBA trenerima i dalje je vladala velika skepsa oko mogućnosti Europljana pa tako i na račun tada najboljeg košarkaša izvan američkih granica.

A sada je u popularnom dokumentarcu Posljednji ples objavljena nikad prije viđena scena iz svlačionice Bullsa u kojoj se vidi kako se slavni Michael Jordan odnosio prema Kukoču.

Jordan na toj snimci veže tenisice, a onda se podrugljivim tonom obraća Kukoču:

- Toni, ti nisi bio tu kad sam ja nosio ove tenisice. Bio si beba?

- Koje je to godine bilo? - pita Kukoč.

Jordan mu kaže da je to bilo 1984. godine na što Kukoč kaže da je tada počeo s košarkom.

- Tada si imao 12 godina - ironično odgovara Jordan iako je Kukoč rođen 1968.

- Toni je tada bio u pelenama - čuje se dobacivanje sa strane.

A sve se to događa dok se na Kukočevom licu jasno vidi osjećaj nelagode.

Podsjećamo, ni Michael Jordan ni Scottie Pippen u startu nisu vjerovali da im taj toliko hvaljeni Europljanin može pomoći. Štoviše, kako obojica nisu voljeli Jerryja Krausea, njih dvojica stalno su tražili načine da istoga ponize, ako treba i preko njegova igračkog ljubimca. A Krause je doista toliko zagovarao Kukoča da je izgledalo kao da najavljuje da će im "iz tamo neke Hrvatske" doći neki bijeli Magic Johnson.

>>>> Pogledajte što je o Jordanu rekao Kukoč

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Kalladin
Kalladin
11:08 15.05.2020.

Znači i legende se osjećaju ugroženo. Možda je izgledalo kao ponižavanje, ali je kompliment. Na bezveznog se nitko ne osvrće niti ima potrebu "uniziti". ...no ima sportaša koji su i ljudi i legende. Jordan je samo legenda.

SO
sohnahoakasaa
11:17 15.05.2020.

MJ je samo jedan od mnogih zanatlija koji su postali majstori ili maestri u bilo kojem području svog života a nisu dobri ljudi. Rijetko jedno drugo prati. Što vrijedi sve 'blago' svijeta ako izgubiš dušu. Bahato ovno go....Pljuc

RE
RedTree
00:05 16.05.2020.

Znači kad pozorno pogledaš video otpočetka, vidiš da Toni dobacuje nešto oružaru u vezi patika, neku šalu, na što Jordan odgovara. Malo manje senzacionalizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije