Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIAN KADZIOR

Nikad nisam igrao utakmicu kao što je ova s Fenerbahçeom

Gorica Dinamo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.09.2018.
u 21:34

– Zadovoljan sam, sve što sam dosad igrao bilo je dobro, sad imam tri asistencije, želim ih još, a čekam i svoj prvi gol za Dinamo. Nadam se da će doći na sljedećoj utakmici, ne bih imao ništa protiv da bude protiv Fenerbahçea

Dosad su udarna krila Dinama bili Izet Hajrović na desnoj i Mislav Oršić na lijevoj strani, no kako se potpuno pripremio Damian Kadzior, a Oršić ozlijedio, poljski je igrač dobio priliku i iskoristio je.

Sad je on počinjao na lijevoj strani, a Hajrović ostao na desnoj. I opet su oba krila bila dobra, ali tek kad su okrenuli strane, Dinamo je zabio gol, a Kadzior je opet bio asistent.

Gorica Dinamo
1/10

– Prošli smo put planski okretali njih dvojicu, ali sad su to napravili sami. Dogodilo se u jednom trenutku da su se zamijenili i onda odlučili da tamo i ostanu – kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Gorica je jako dobra

– Dobro je meni na oba krila, ali iskreno, malo se bolje osjećam na desnom, u drugom sam dijelu bio na toj strani i dodao Olmu za gol. Bila je to jedna jako dobra akcija, dovoljna da uzmemo tri boda – otkrio je Kadzior koji se na nedavnim reprezentativnim akcijama našao i na popisu poljskog izbornika.

Dinamu je utakmica s Goricom bila jako važna, ne samo da bi zadržao vodeću poziciju na tablici nego i da s pozitivom krene u skupinu Europske lige, već u četvrtak ga čeka taj prvi veliki sraz s turskim velikanom Fenerbahçeom.

– Gorica je dobra momčad, strašno je dobro organizirana u obrani, a opasna u kontranapadima. No, sretan sam na kraju, pobijedili smo, upisao sam asistenciju i sad mirno čekamo Fenerbahçe,

Dinamu nije bilo lako zadržati prednost od 1:0 jer igrao je od 66. minute bez isključenog Stojanovića.

>> Pogledajte kako je Marko Livaja udario protivnika

– Nije lako 25 minuta igrati s deset igrača, ali nije to loše bilo za nas, uvjerili smo da se možemo dobro i organizirano braniti i zadržali smo čistu mrežu.

Spomenuli smo četvrtak i dolazak turske momčadi u Maksimir, kako vi dočekujete tu utakmicu?

– Zapravo ne znam jer dosad u karijeri nisam igrao utakmicu na tako visokoj razini, protiv momčadi kao što je Fenerbahçe, igrao sam samo u poljskoj ligi. Za mene je to velika momčad i bit će mi veliko iskustvo, vjerujem da mogu igrati takvu veliku utakmicu.

Čekam prvi gol

Uzbuđeni ste?

– Pa jesam, dobio sam priliku igrati u velikom klubu, najboljem u državi, u klubu koji igra u Europi, Europska liga nudi velike stvari, a eto niti jedan klub u Poljskoj ove sezone ne igra u europskim skupinama. Zato sam sretan što sam ovdje i uzbuđen zbog utakmice u četvrtak.

U zadnje vrijeme hvalimo vaše igre, i u Gorici ste bili igrač utakmice, koliko ste vi zadovoljni svojim partijama u Dinamu?

– Zadovoljan sam, sve što sam dosad igrao bilo je dobro, sad imam tri asistencije, želim ih još, a čekam i svoj prvi gol za Dinamo. Nadam se da će doći na sljedećoj utakmici, ne bih imao ništa protiv da bude protiv Fenerbahçea – zaključio je Kadzior koji upisao šest nastupa u HNL-u te još tri u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Dolazak u Dinamu i igre ovdje priskrbile su mu i prvi reprezentativni poziv, a Dinamo je za mali novac (400.000 eura) dobio jako zahvalnog igrača. Nije ga slučajno želio Nenad Bjelica koji ga je “snimio” za svog posla u Poljskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije