Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamant plavih odlazi

Nijemci otkrivaju senzacionalne detalje ugovora Olmova prelaska u Leipzig

Dani Olmo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
23.01.2020.
u 11:18

Ukupna zarada Dinama s bonusima i postocima od budućih transfera trebala bi iznositi oko 35 milijuna eura. Ovo je najveći transfer u povijesti maksimirskog kluba

Dani Olmo karijeru nastavlja u Leipzigu. Dinamov dragulj u četvrtak ujutro napustio je pripreme plavih u Rovinju te je krenuo u Zagreb.

Poslijepodne bi se trebali znati detalji transfera te će Španjolac krenuti za Njemačku.

Dani Olmo
1/6

Evo što njemački mediji javljaju o Olmovu transferu u vodeću momčad Bundeslige:

"Evo zašto RB Leipzig želi megatalentiranog Olma", piše u naslovu Bild.

"U bitci za supertalentiranog Danija Olma iz zagrebačkog Dinama RB Leipzig je", piše najčitaniji njemački portal Bild.de, "došao do svojih financijskih granica!"

Najprije je Leipzig za Olma Dinamu ponudio 16 milijuna eura plus bonus plaćanja (milijun eura za svakih 15 utakmica koje odigra, 2 milijuna eura za svaki plasmanu u Ligu prvaka, 10 posto od nekog budućeg transfera...)

Prema posljednjim informacijama, iznos od 16 milijuna eura povećan je na 23 milijuna eura, plus bonusi, piše Bild.

Zašto se RB Leipzig toliko zagrijao za Olma, pita se Bild.

Mladi veznjak među najtraženijom je robom na nogometnom tržištu Europe. Olmo je brz, dobar u završnici i posjeduje izvanrednu tehniku. Školovan je u svjetski poznatoj Barceloninoj akademiji "La Masia", koju su, među ostalima, prošli i Messi, Xavi, Iniesta. U svim uzrastima Olmo je bio najbolji strijelac, piše Bild.

I zašto je Olmo 2014. nenadano završio u Zagrebu? Barcelona je tada prednost dala Koreancima Kyeol-heui Jangu i Lee Seung-woou. Jang danas igra u Pohang Steelers i St. Truidenu, piše Bild.

U međuvremenu, Olmo je za Dinamo u 134 utakmice zabio 34 gola i imao 28 asistencija, ističe Bild koji na kraju podsjeća da je Olmo ljetos postigao pogodak u finalu U21 za pobjedu Španjolske protiv Njemačke od 2:1.

Ovaj svoj polet Olmo bi trebao nastaviti u drugom dijelu sezone Bundeslige, zaključuje Bild.

Ukupna zarada Dinama s bonusima i postocima od budućih transfera trebala bi iznositi oko 35 milijuna eura. Ovo je najveći transfer u povijesti maksimirskog kluba.

Njemački magazin Focus piše da je Olmo na putu iz Zagreba za Leipzig, gdje bi trebao obaviti liječničke pretrage.

Ugledni nogometni magazin Kicker piše da je Dinamo najprije odbio odštetu od 16 milijune eura plus bonuse koju je ponudio RB Leipzig, dok je Dinamo za Olma tražio 25 milijuna eura.

Sada su svi detalji ugovora dogovoreni i pitanje je vremena kada će Olmo potpisati ugovor s RB Leipzigom, pišu Focus i Kicker.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Komentara 109

JU
juren.
11:43 23.01.2020.

doveo ga je MAMIC za 500.000 € imali tko veći profit u Hrvatskoj možda bolji direktor od Mamića ?

KR
kruti121
12:15 23.01.2020.

SRETNO olmek!!!!

DU
Deleted user
14:44 23.01.2020.

Sretno Dani i hvala ! Odlican igrac, perspektivan, u Dinamu se "isaklio" , postao u medjuvremenu reprezentativac A klase "Furie" ...cut ce se jos za njega! Sa njim je Dinamo rijetko od nekih nasih klubova pogodio - u sridu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije