Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će osvojiti LP?

Nijemci okupirali London, spektakl na Wembleyju zagarantiran!

Bayern, Borussia, Wembley, Liga prvaka (1)
Foto: DPA/Pixsell
1/4
25.05.2013.
u 13:10

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrat će od prve minute, a on će bit deseti Hrvat koji će sudjelovati u finalu Lige prvaka

Večeras se u finalu Lige prvaka na Wembleyju sastaju Bayern i Borussija. Prvi je to put u povijesti da u finalu igraju dva njemačka kluba, a četvrti put da se sastaju klubovi iz iste zemlje. Prethodno su u finalu igrali Real i Valencia (2000.), Milan i Juventus (2003.), te Manchester United i Chelsea (2008).

Nijemci su već okupirali London, velik broj navijača dvaju klubova stigao je već jučer, a ostatak će im se priključiti danas. Očekuje se da će u vrijeme utakmice u Londonu biti oko 150 tisuća njemačkih navijača.

Ovo je Bayernu 10. finale Lige prvaka, a u prethodnih 9 pobijedio je 4 puta. Isto tako, bavarskoj momčadi ovo je treći finale u zadnje četiri godina, a prethodna dva su izgubili.  Borussia ima jedno finale Lige prvaka i to 1997. u kome su slavili i to im je ujedno i jedina titula.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrat će od prve minute, a on će bit deseti Hrvat koji će sudjelovati u finalu Lige prvaka. Do sada su se za naslov prvaka Europe imali priliku boriti Dario Šimić, Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Boris Živković, Marko Babić, Igor Tudor, Dado Pršo, Ivica Olić. U finalima su još bili Igor Bišćan, Jurica Vranješ i Danijel Pranjić, međutim oni su te dvoboje odgledali s klupe.

Tko je večeras favorit? Ako je vjerovati kladionicama, Bayern bi trebao slaviti, međutim, u nogometu se nikad ne smije nikoga otpisati.

>>Tekstualni prijenos finala Lige prvaka možete uživo od 20.45 pratiti na našem portalu!>>

>>A što vi mislite tko će osvojiti Ligu prvaka? Ispunite anketu!<<

>>Heynckes: Pobjeda će više značiti igračima nego meni

>>Klopp: Bayern je favorit, moramo odigrati vrhunsku utakmicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije