Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Areni

Nijemci 'iščupali' remi protiv Slovenaca, pomogli im i suci

Slovenija - Njemačka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/11
15.01.2018.
u 20:23

Suci su provjeravali završetak utakmice videotehnologijom, sve je bilo u redu kod izvođenja slovenskog centra

Prava drama odvijala se u posljednjoj minuti utakmice 2. kola Europskog rukometnog prvenstva Slovenija - Njemačka (25:25) koja se igrala u zagrebačkoj Areni.

Utakmica je završena u kontroverznim okolnostima. Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja izjednačio na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24 s istekom vremena.

Slovenija - Njemačka
1/18

Nijemci su potom izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke, a da nikome nije jasno što su pregledavali, odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blažu Blagotinšeku.

Slovenski rukometaš nije se nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

Inače, Slovenija je bila u prednosti većim tijekom dvoboja, krajem prvog poluvremena je stigla i do najvećih šest razlike (14-8, 15-9), no Njemačka je dobrim ulaskom u nastavak brzo smanjila na 15-12. Ipak, Slovenija je držala lijepu prednost do sredine drugog poluvremena kada je bilo 19-15.

No, kod 19-16 je za Njemačku dosuđen sedmerac uz dvominutno isključenje za Kavtičnika. Slovenska klupa je zbog prigovora dobila još jedno dvominutno isključenje, pa je Njemačka s dva igrača više uspjela poravnati na 19-19, a na ulasku u posljednjih 10 minuta i povesti s 21-20. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj su na kraju, nažalost, glavnu ulogu imali stanoviti Gazelis i Mateika.

Miha Zarabec je s pet golova bio najefikasniji kod Slovenije, dok je Uwe Gensheimer postigao sedam golova za Njemačku.

Njemačka nakon dva kola ima tri boda, dok Slovenija ima jedan. Od 20.30 sati u drugom susretu ove skupine igraju Makedonija, koja ima dva boda iz prvog nastupa, i Crna Gora koja je bez bodova.

U susretu 2. kola skupine D u Varaždinu Španjolska je ostvarila i drugu pobjedu svladavši Mađarsku s 27-25 (13-12). Po četiri gola za Španjolsku postigli su Valera, Dujšebajev, Arino i Figueras, dok drugi poraz Mađarske u isto toliko nastupa nisu uspjeli spriječiti Bence Banhidi sa šest i Zsolt Balogh s pet pogodaka.

Komentara 149

JM
ja-ma
20:46 15.01.2018.

Kad se sjetim Slovenije i prvenstva kod njih kada je Pero Metličić dobio prst u oko i repka drvenu medalju zbog sudačke krađe uopće mi ih nije žao.

DU
Deleted user
20:41 15.01.2018.

nemate pojma..i znate samo kakiti..posli primljena gola..nijemci su krenuli sa centra i uputili loptu na gol..no..lopta je udarila u jednoga od tri slovenska igraca..u nogu..koji su stajali otprilike jedan metar od pucaca..pravila kazu..mora biti najmanje tri metra....ovako sprijecili su put lopte u neobranjeni gol..i sta sad..di je problem..on je u vasim balkanskim glavama.

ZM
zmik
20:35 15.01.2018.

Slovenci igraju daleko najgrublje na prvenstvu i onda se čude kad im suci isključuju igraće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije