Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Nije samo Dinamo, još jedan hrvatski klub osigurao europsko proljeće

Cedevita
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.11.2018.
u 21:29

Cedevita je pobjedom nad Arkom praktički osigurala prolazak u TOP 16 ovog natjecanja.

Košarkaši Cedevite u susretu su 8. kola skupine B Eurokupa na svom terenu svladali poljsku Arku iz Gdynije sa 94-87 (18-19, 26-15, 19-30, 31-23) i tom pobjedom praktički osigurali prolazak u TOP 16 ovog natjecanja.

Do pete pobjede u skupini hrvatskog prvaka su predvodili Justin Cobbs sa 28 i Jacob Pullen sa 18 koševa, dok je Josh Bostic sa 23 ubačaja bio najefikasniji kod Arke.

Cedevita je do uspjeha stigla zahvaljujući odličnoj igri početkom posljednje četvrtine kada je postigla 17, a primila samo sedma koševa i zaostatak 63-64 pretvorila u prednost 80-71. Do kraja susreta bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će slaviti.

Dva kola prije kraja natjecanja u skupini Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 5-3, dok je Arka izgubila sve izglede za prolazak dalje s omjerom 1-7.

Na vrhu je Lokomotiv Kuban s omjerom 6-2, slijedi Cedevita sa 5-3, pa Alba iz Berlina sa 5-2 i utakmicom manje, Tofas sa 4-4, Limoges sa 2-5 i utakmicom manje te Arka sa 1-7. Ukoliko kasnije večeras Alba na svom terenu svlada Limoges Cedevita će i teoretski osigurati plasman u TOP 16. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije