Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"PUNO ISKUSTVA"

Nije šala: Katar najavio borbu za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032.

FILE PHOTO: A man wearing a protective face mask walks past in front of a display showing the logo of Tokyo 2020 Olympic Games, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Tokyo
ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
05.03.2021.
u 18:46

MOO je najavio 25. veljače da će započeti "ciljani dijalog" s australskim kandidatom Brisbaneom, ali to nije obeshrabrilo Dohu i Katar

Katar je u petak ponovio svoju "potpunu opredijeljenost" za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032. godine i to tjedan dana nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) australskom gradu Brisbaneu dodijelio preferencijalni status kandidature za organizaciju Olimpijskih igara za jedanaest godina.

MOO je najavio 25. veljače da će započeti "ciljani dijalog" s australskim kandidatom Brisbaneom, ali to nije obeshrabrilo Dohu i Katar.

Katarski olimpijski odbor je objavio da imaju ogromno iskustvo u domaćinstvu velikih sportskih događaja i dodatno će se povećavati u godinama koje dolaze s Katarom s FIFA Svjetskim prvenstvom u nogometu 2022. godine, Svjetskim atletskim prvenstvom 2023., svjetskim prvenstvu u judu 2023. i Azijskim igrama 2030. godine.

Uz Katar, Njemačka s regijom Sjeverna Rajna-Vestfalija izrazila je svoj interes za organizaciju OI 2032, ali na kraju je odustala, dok su navodno u utrci bili i Katar, Indija i Indonezija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije