Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usvojen prijedlog

Nije dugo trajalo: "Zvaničnik režima NDH" hitno leti van iz Beograda

28.11.2019.
u 13:11

Srbijanski su se mediji raspisali o tome kako je Komisija "dala beogradskoj ulici ime po ustaši"; a nakon pisanja Večernjeg i još nekih hrvatskih medija očito je došlo do reakcije

Srbijanski medij Politika objavila je kako će se u petak na sjednici Skupštine grada Beograda pojaviti prijedlog da ulica Emila Perške kojeg nazivaju "zvaničnikom režima Nezavisne Države Hrvatske" bude promijenjena u Taraišku ulicu.

Večernji list pisao je prošlu nedjelju kako je beogradska Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda dala ime jednoj ulici na Čukarici međuratnom nogometašu Emilu Perški koji je kasnije bio i u službi NDH.

U tekstu se navodi kako je ime Emila Perške ponio dio Ulice Stjepana Filipovića, Hrvata partizana i narodnoga heroja pogubljenog u Srbiji, koji je, uzgred, preimenovan u – Stevan.

Tako je sada beogradska Komisija usvojila prijedlog za hitnu izmjenu imena ulice Emila Perške te je prijedlog upućen u skupštinsku proceduru.

Srbijanski su se mediji raspisali o tome kako je Komisija "dala beogradskoj ulici ime po ustaši"; a nakon pisanja Večernjeg i još nekih hrvatskih medija očito je došlo do reakcije.

Politika navodi kako će u suradnji s općinom Čukarica, a na osnovu dostavljene inicijative građana, ulica biti preimenovana u Taraišku ulicu, prenio je Tanjug.

U obrazloženju inicijative građana se navodi da je Taraiš deo naselja u Železniku na gradskoj opštini Čukarica u čijoj se blizini i nalazi ulica koja bi ponela to ime, stoji u Politikinom tekstu.

Ključne riječi

Komentara 1

KB
kbr
14:00 28.11.2019.

prvo su ga unaprijedili u ustašu, sad u ustaškog zvaničnika, još malo pa će dogurati do titule poglavnika. PUMB Lalec!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije