Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debitant osvojio Masters

Nicole Scherzinger, djevojka za uspjeh! Prvo Hamilton, pa Dimitrov

Nicole Scherzinger i Grigor Dimitrov
Foto: Instagram/Reuters
1/8
21.11.2017.
u 15:35

Posljednji debitant koji je osvojio Masters najboljih tenisača bio je Španjolac Alex Corretja još 1998. godine

Prvi put nastupio je na završnom Mastersu i odmah došao do naslova. Bugarinu Grigoru Dimitrovu (26) pošlo je za rukom u londonskoj O2 Areni učiniti nešto što je prije njega uspjelo još samo petorici.

Posljednji debitant koji je osvojio Masters najboljih tenisača bio je Španjolac Alex Corretja još 1998. godine. A prije njega time se mogu pohvaliti još: John McEnroe 1978., Guillermo Vilas 1974., Ilie Nastase 1971. i Stan Smith 1970. godine.

Stupa srednja generacija

Ovaj put je i finalist, Belgijac David Goffin, bio debitant pa je to dalo dodatnu draž završnom dvoboju. Koji je bio iznimno zanimljiv (Dimitrov je pobijedio sa 7:5, 4:6, 6:3) i, rekli bismo, kvalitetan (kako samo Bugarin vraća i najteže lopte!), iako se neki neće s time složiti. Jer nije bilo Federera i Nadala...

Nicole Scherzinger i Grigor Dimitrov
1/13

No, njihovo vrijeme očito prolazi i na scenu stupa srednja generacija tenisača, što je i logično. Nju bi mogao predvoditi i tri godine stariji Marin Čilić (ima naslove u kategorijama Grand Slam i Masters 1000 turnira), ali zasad se prvi u vlak ugurao Dimitrov. Marin protiv Grigora ima 3-1 u pobjedama, ne bi bio bez izgleda nitu Londonu, ali trebalo je doći do Dimitrova.

– Ovo je sjajna platforma koja će mi donijeti zamah za sljedeću godinu. Blistava završnica ove sezone govori da znam što trebam činiti da budem još bolji – kazao je prvi bugarski tenisač koji je uopće nastupio na Mastersu.

Bogatiji za 2,5 milijuna USD

U Londonu je došao do najvećeg uspjeha, četvrtog naslova ove godine, osmog u karijeri. Od nedjelje je bogatiji za 2,549.000 američkih dolara, koliko pripada nepobijeđenom šampionu (Dimitrov je postigao svih pet pobjeda), i jači za čak 1500 ATP bodova. S njima je Dimitrov izbio na treće mjesto ATP liste (odmah iza Nadala i Federera), a naš Čilić skliznuo je na šestu poziciju.

Kao najzaslužnije za Bugarinov bljesak teniski kroničari spominju dvoje ljudi. Trenera Daniela Vallverdua iz Venezuele (prije Dimitrova, uspješno je trenirao Murraya i Berdicha) koji je Grigora preuzeo polovicom prošle godine, kad je bio tek 40. na ATP listi, ali i njegovu djevojku Nicole Scherzinger (rođenu na Havajima), američku pjevačicu i glumicu, koja očito zna sa sportašima. Uspješan je (bio) i njezin bivši dečko Lewis Hamilton, vozač formule jedan.

Nicole Scherzinger i Grigor Dimitrov
1/11

– Uz dobar pristup, dobre ljude u okruženju i kvalitetnu podršku sve se može postići i ni jedan cilj nije nedostižan – istaknuo je Dimitrov te za sljedeću sezonu najavio i borbu za prvi Grand Slam naslov.

Komentara 2

DO
dommar36
16:41 21.11.2017.

Samo novaccccc 😂

RI
rikavac
19:55 21.11.2017.

Haha Cilic ima dobar omjer nad njim i kakva korist. Dimitrov prvijenac i osvoji ga sa skorom 5:0 a Marin 3 godine igra zavrsni nema ni jednu pobjedu i ni blizu osvajanja nije bio a ove godine mu sve otvoriloo nema Dokovoca Nadala Wavrinke Muray al to je Marin ima u nogama nema u glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije