Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BENETTON

Nicević: Što sam stariji, to sam bolji igrač

02.12.2008.
u 17:45

Sandro Nicević, hrvatski košarkaški reprezentativac i od ovog ljeta član talijanskoga Benettona, bio je najbolji igrač 1. kola Eurokupa, pa je dao intervju za službenu internetsku stranicu natjecanja.

Najviše je pitanja bilo o novom klubu, Benettonu iz Trevisa, čime je Nicević upotpunio kolekciju igranja u pet liga u zadnjih pet sezona. Nastupao je u Grčkoj (AEK), Španjolskoj (Unicaja), Francuskoj (Le Mans), Turskoj (Beşiktaş) i sada Italiji.

- Volim nove momente, izazove i motive. Svako iskustvo koje sam imao je bilo dobro. Igrao sam u Euroligi, Eurokupu, jakim ligama. Europska je košarka otvoreno područje i bilo je lijepo okusiti sve to - rekao je Nicević i komentirao dolazak u Treviso.

- Benetton je klub s imenom u europskoj košarci, makar su zadnjih godina izgubili imidž jedne od najboljih momčadi Europe. Vjerujem da će ova okupljena generacija vratiti dio toga. U zadnjih dvadeset godina ovaj klub ima jaku reputaciju i odličnu organizaciju kluba. Sve je bilo pozitivno dok smo imali kontakte i nisam dvojio nimalo trebam li doći ili ne u Benetton.

Nicević se osvrnuo i na svoje godine (32), te izvedbe kojima se stječe dojam da je sve bolji.

- Nisam više nervozan kao prije. Kad ste mlađi gubite energiju na mnoge stvari. Sada sam stariji, pametniji, iskusniji, usredotočeniji i - što je možda najbitnije - mirniji. Nemam nikakvih fizičkih problema odigrati i 35 minuta u jakom ritmu. Koristim sve prednosti, kao i nedostatke svojih suparnika na parketu - završio je Nicević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije