Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRALI IZBORNIKA

Ni Prosinečkom, a ni Mamiću: Arapi odlučili dati puste milijune čovjeku kojeg su već potjerali

Bert van Marwijk
Foto: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
1/2
14.12.2020.
u 14:05

Za kormilo reprezentacije vraća se Nizozemac Bert van Marwijk

Premda se zadnjih dana uvelike nagađalo kako bi Zoran Mamić mogao napustiti Dinamo i preuzeti reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, govorilo se i o tome da je Robert Prosinečki najozbiljniji kandidat i da od toga neće biti ništa.

Naime, nogometni savez UAE u ponedjeljak je objavio kako se za kormilo reprezentacije vraća Nizozemac Bert van Marwijk (68) koji je u prosincu 2019. dobio otkaz.

Van Marwijk je dobio otkaz nakon što je reprezentacija ispala u natjecanju po skupinama Zaljevskog kupa, međutim sada je dobio novu priliku. Nizozemac se u prvom mandatu zadržao 260 dana, a nakon njega reprezentaciju je preuzeo Srbin Ivan Jovanović. 

On se vratio kući nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila nogomet.

Ovoga ljeta priliku je dobio Kolumbijac Jorge Luis Pinto, ali vrlo brzo je dobio otkaz nakon razočaravajućih nastupa u prijateljskim utakmicama.

Van Marwijk vodio je Nizozemsku do finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, a tijekom karijere trenirao je i Feyenoord, Borussiju Dortmund, HSV, Saudijsku Arabiju i Australiju.

Mediji su posljednjih dana pisali da će novi izbornik zarađivati tri milijuna dolara godišnje.  

Komentara 1

RO
roland
17:54 14.12.2020.

Nigdje nije teže raditi nego u UAE! Djeca su bogata i razmažena, a genetski limitirana. Onda je europljanin kriv što imaju slabe rezultate, što im je teška svaka aktivnost gdje puls ide preko 160 otkucaja u minuti! Ja sam za to da si uzmu svog, domaćeg trenera i da zakonom zabrane sve sportske aktivnosti u kojima puls ide iznad 160 otkucaja u minuti. Za rukomet su već izvrsni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije