Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Nezaustavljiv je: Lewandowski odlučio derbi i vratio Bayern na vrh

Robert Lewandowski
Foto: Bernd Thissen/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.12.2020.
u 21:47

Apotekari su u utakmicu ušli kao vodeća momčad lige, a u 14. minuti su i poveli golom Schicka nakon udarca iz kuta

Europski i njemački nogometni prvak minhenski Bayern ponovno je vodeća momčad Bundeslige nakon što je u derbiju 13. kola slavio s 2:1 (1:1) na gostovanju u Leverkusenu kod Bayera. 

Apotekari su u utakmicu ušli kao vodeća momčad lige, a u 14. minuti su i poveli golom Schicka nakon udarca iz kuta. Međutim, do kraja utakmice domaća momčad više nije uspjela svladati Manuela Neuera, a Bayern je još jednom spasio najbolji igrač svijeta u ovoj godini, poljski napadač Robert Lewandowski.

U 43. minuti su se domaći branič i vratar sudarili pokušavajući zaustaviti ubačaj Thomasa Müllera, a lopta je došla do usamljenog Lewandowskog koji je samo postavio glavu i poslao loptu u mrežu.

Kad se činilo da će utakmica završiti remijem, u zadnjoj minuti sučevog dodatka Bayer je izgubio loptu na 25 metara od gola. Lewandowski je ušao u kazneni prostor i uz malo sreće postigao svoj drugi pogodak za konačnih 2:1 i devetu pobjedu Bavaraca.

Bayern je sada na vrhu ljestvice s 30 bodova, dva više od Bayera i RB Leipziga koji je na domaćem terenu odigrao samo 0:0 protiv Kölna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije