Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Neymar sjajno debitirao u PSG-u, Juventus u ludoj završnici bez naslova

Foto: Reuters
13.08.2017.
u 23:14

Lazio je u Rimu na Olimpicu uzeo prvi trofej u talijanskom nogometu ove sezone i svladao u superkupu Juventus 3:2.

Neymar je napokon dočekao debi za PSG, koji je bio uvjerljiv na gostovanju kod Guingampa te je slavio s 3:0 u drugom kolu francuske lige, piše Goal.

No daleko od toga da je to bila lagana utakmica za Parižane koji su imali dominaciju i lijepih prilika, no poveli su tek u 52. minuti, tragikomičnim autogolom Jordana Ikoka. Branič Guingampa je neometan s 12 metara plasirao loptu u vlastitu mrežu.

A onda je na scenu stupio Neymar. Prvo je Brazilac u 62. minuti dao sjajnu loptu u prostor za Cavanija, koji ne propušta takvu priliku za 2:0.

Neymarov prvijenac dočekali smo u 83. minuti kada nije imao težak zadatak nakon dodavanja Cavanija.

Juve izjednačio u 91., pa izgubio superkup od Lazija u 93.!

Lazio je u Rimu na Olimpicu uzeo prvi trofej u talijanskom nogometu ove sezone i svladao u superkupu Juventus 3:2. Slabo su aktualni prvaci izgledali, a to su platiti prvim porazom od Lazija nakon 14 utakmica. Nevjerojatno zvuči, ali stara dama je odnijela pobjedu u 13 od tih 14 susreta, dok je jednom završilo neriješeno, a sada je taj niz prekinut. 

Buffon se danas s devetim nastupom u superkupu izjednačio na vrhu ljestvice po broju nastupa u superkupu s Dejanom Stankovićem, ali neće večerašnji susret pamtiti po dobrom jer je u 32. minuti napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Srušio je talijanski vratar Immobilea i sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran je s nje upravio bio Immobile, iako je Buffon pogodio stranu. 

Lazio je tako po prvi puta od svibnja 2015. zabio gol staroj dami, a tu nisu stali i udvostručili su vodstvo u 54. minuti. Ponovno je zabio Immobile, a ovoga puta je sjajno reagirao nakon ubačaja Parola i glavom matirao Buffona još jednom. Dao je Dybala nadu staroj dami u 85. minuti kada je odlično pogodio iz slobodnog udarca s otprilike 30 metara. 

Gotovo da je ta nada pretvorena u nevjerojatan preokret jer je u 91. minuti ponovno Dybala bio strijelac i ovoga puta iz jedanaesterca. Vjerovalo se da će utakmica ići u produžetke, ali drugačije je mislio par Lukaku - Murgia. Belgijac se odlično sjurio po lijevoj strani i u kaznenom prostoru pronašao Murgiju koji svladao Buffona za nevjerojatnih 3:2, a Lazio je uskoro mogao proslaviti svoj četvrti superkup. 

Mario Mandžukić je igrao do 72. minute.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije