Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Nexe prvi put srušio PPD! Červar: ‘Igrate kao kukavice’

Nexe PPD Zagreb
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
31.08.2018.
u 10:31

Klub je u Prvoj ligi od 2006. godine i eto nakon 12 godina dočekao je „skalp“ nedodirljivih prvaka Hrvatske.

U hrvatskom derbiju prvog kola SEHA Gazprom lige, Nexe je pobijedilo PPD Zagreb sa 23:22. To je prva službena pobjeda Našičana nad zagrebašima otkako klub postoji.

A klub je u Prvoj ligi od 2006. godine i eto nakon 12 godina dočekao je „skalp“ nedodirljivih prvaka Hrvatske.

I odmah treba istaknuti da pobjeda Nexe za bolje poznavatelje rukometa nije iznenađenje. Jer, zagrebašima su u odnosu na prošlu sezonu otišli Pavlović, Miklavčić, Marković i Mandalinić, a prestali su igrati Vori i braća Valčić.

Tome još treba dodati da su ozlijeđeni Jotić i Hrstić, a da su suspendirani Vuglač i Lučin. Pojačanja (Burić, Vistorop, Sršen, Mandić i Potočnik) nisu jednostavno nadomjestila manjak kvalitete.

Nexe PPD Zagreb
1/10

Našičani su ovom pobjedom jasno poslali poruku zagrebašima da su čak spremni za osvajanjem jednog ili oba domaća trofeja. Lani su se „plinari“ izvukli u finalu kupa pobijedivši tek nakon izvođenja sedmeraca. Lino Červar, trener PPD Zagreba, bio je ljut od prve minute. Kako i ne bi kada obrana nikako njen štimala, a u napadu je njegov momčad davala pogotke na kapaljku.

Primjerice, u prvih dvadeset minuta zagrebaši su postigli samo četiri pogotka i to dva iz kontre, jedan iz sedmerca i samo jedna na postavljenu obranu.

- Igrate kao kukavice – grmio je na jednom od time-outa Lino Červar.
U drugom poluvremenu „plinari“ su odigrali ozbiljno samo zadnjih pet minuta kada su od minus šest (14:20), došli na minus jedan (20:21). No, u tim trenucima dobivaju čak dva isključenja (Šušnja i Burić) i Našičani preko Šipića koriste brojčanu prednost u napadu i postižu nedostižnih 23:21 pa je pogotka Horvata samo ublažio poraz.

Najefikasniji kod Nexea bili su Vozab (osam) i Šipić (šest), a kod PPD Zagreba Horvat (devet) i Bičanić (šest).

>> Pogledajte i nevjerojatnu situaciju iz njemačke treće lige

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
11:09 31.08.2018.

Lino..što ti to treba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije