Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAK NJIH OSAM

Nevjerojatno postignuće: Dinamo je po ovome kao Liverpool i Barcelona

Dinamo u 6. kolu Lige prvaka ugostio Manchester City
Igor Kralj/PIXSELL
09.06.2021.
u 13:00

Najviše igrača koji igraju u domovini imaju Englezi, 23 od 26 prijavljenih, te Talijani i Rusi po 22 reprezentativca. Finci i Slovaci od 26 prijavljenih imaju samo po jednog reprezentativca koji igra u domovini

Za Europsko prvenstvo 2020. prijavljena su 624 nogometaša, a najviše predstavnika imat će europski prvak Chelsea i engleski prvak Manchester City, po 15 igrača. Njemački prvak Bayern ima 14 reprezentativaca, Juventus 12, a Manchester United i Dinamo Kijev po 11.

Hrvatski prvak Dinamo visoko je na listi po broju reprezentativaca, “Modri” ih imaju osam. Zanimljivo, po osam igrača na Euru uz Dinamo imaju i Liverpool, Barcelona te RB Leipzig. Petoricu u taboru vatrenih (Dominik Livaković, Mislav Oršić, Bruno Petković, Joško Gvardiol, Luka Ivanušec), Arijan Ademi i Stefan Ristovski igraju za Sjevernu Makedoniju, a Mario Gavranović za Švicarsku.

Na Euru će nastupiti 24 reprezentacije čiji igrači igraju u 32 države i 208 klubova. Najviše ih “kruh” zarađuje u Engleskoj. Čak 152 igrača koji su prijavljena za Euro igraju u engleskim ligama i to u 35 različitih klubova. Ugovore u njemačkim klubovima ima 91 igrač, a 75 ih igra u Italiji. Zatim slijede Španjolska (42), Rusija (32), Francuska (32)…

Najviše igrača koji igraju u domovini imaju Englezi, 23 od 26 prijavljenih, te Talijani i Rusi po 22 reprezentativca. Finci i Slovaci od 26 prijavljenih imaju samo po jednog reprezentativca koji igra u domovini. Branič Daniel O’Shaughnessy član je HJK Helsinkija, dok veznjak Vladimir Weiss igra za Slovan iz Bratislave. U reprezentaciji Hrvatske u domaćoj ligi igraju sedmorica nogometaša.    

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
13:19 09.06.2021.

Daj dosta stajanja u hladovini a Barcelona i drugi se sunčaju .Dinamo je dobar ali ne dobar da bih nešto osvojio u Europi i to tako daleko kao galaksija od Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije