Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO ZLATO HRVATSKE

Nevjerojatna Sandra Perković šesti put postala prvakinja Europe, to još nitko nije napravio

EU Athletics Championships Women's Discus Throw - Munich
Foto: Lairys Laurent/ABACA/ABACA
1/3
16.08.2022.
u 22:12

U dramatičnom finalu Sandra je bacila 67.95 metara i slavila ispred Njemice Kristin Pudenz (67.87). Treća je bila još jedna domaća atletičarka, Claudine Vita.

Sadra Perković slavila je u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Münchenu. Najboljoj hrvatskoj atletičarki to je rekordno šesto uzastopno zlato.

U dramatičnom finalu Sandra je bacila 67.95 metara i slavila ispred Njemice Kristin Pudenz (67.87). Treća je bila još jedna domaća atletičarka, Claudine Vita (65.20).

"Kao i prije četiri godine u Berlinu, ponovno sam se morala boriti protiv jakih Njemica koje su postavljale svoje osobne rekorde i najbolje rezultate sezone. No, znala sam kako sam spremna i borba je bila stvarno dobra. Žao mi je što sam im pokvarila slavlje, ali i srebro i bronca su odličan rezultat. Ovo natjecanje je bilo na razini svjetskog prvenstva", rekla je Perković.

Upitana koji joj od šest europskih naslova najvažniji Perković je odgovorila:

"Najvredniji je, mislim, prvi iz 2010. godine kada sam na prvenstvo došla kao 19-godišnja klinka i osvojila svoj prvi veliki naslov. Tada nisam mogla niti zamisliti da ću 12 godina kasnije stajati ovdje s ovom medaljom".

Druga hrvatska predstavnica u finalu, Marija Tolj, završila je na vrlo dobrom šestom mjestu. Bacila je 63.37.

Hrvatskoj je to druga zlatna medalja na ovom Europskom prvenstvu. Prvu je osvojio Filip Mihaljević u bacanju kugle. Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju u maratonu.

>> Pogledajte: Uspjelo joj je nešto što nikome nije: Sandra Perković šesti je put prvakinja Europe

Komentara 10

DU
Deleted user
23:01 16.08.2022.

Mislim da je Perković zaslužila veći naslov za ovaj podvig, šesti put zaredom Europska prvakinja!

HE
Herceg56
22:58 16.08.2022.

Bravo i čestitam ti na zavidnom uspjehu. 🥇

ER
EroK
00:56 17.08.2022.

Bravo Zlatna Sanndra!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije