Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije Kristijan, već Kristina!

Nevjerojatna anegdota: Skaut Hajduka mislio da sam muško i htio me dovesti

Hrvatska i Litva u kvalifikacijama ze Europsko prvenstvo
Srecko Niketic/PIXSELL
07.12.2020.
u 07:00

– Čak me zamijetio skaut Hajduka i htio me dovesti u Poljud, ali rekli su mu da nisam Kristijan, već Kristina!

Nakon 17 godina igranja Kristina Šundov (34) oprostila se od reprezentacije Hrvatske. Nogometašica švicarskog Basela odlučila je da su joj kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021. u Engleskoj posljednje. Ostat će zapisano da je posljednju utakmicu igrala za Hrvatsku protiv Litve i da je postigla jedini, pobjedonosni pogodak.

– Nakon tog pogotka proradile su sve moguće emocije. Zaplakala sam. Kada se doznalo da se neće igrati protiv Rumunjki, priređen mi je oproštaj u hotelu gdje sam dobila darove, između ostalog dres s brojem 59. To je broj mojih nastupa za reprezentaciju premda mislim da ih je bilo više – rekla je Kristina.

Nije Kristijan, već Kristina!

Kristina je rođena u Splitu, a karijeru je počela u mlađim uzrastima Stobreča.

– Prvo sam trenirala nogomet i tenis, a kada sam se s obitelji doselila u Knin, s deset godina, trenirala sam usporedo rukomet i nogomet. U rukometu sam bila dobra pa sam čak igrala za hrvatsku reprezentaciju kad sam bila mlađa kadetkinja. Kako u Kninu nije bilo ženskog nogometnog kluba, igrala sam s dečkima. Čak sam i frizuru imala kao dečko pa su na turnirima u Zadru, Vodicama, Biogradu i Šibeniku mislili da sam muško. Čak me zamijetio skaut Hajduka i htio me dovesti u Poljud, ali rekli su mu da nisam Kristijan, već Kristina! Moram posebno zahvaliti svojem treneru Miroslavu Čaliću koji mi je jako puno pomogao – kaže Kristina.

U inozemstvo odlazi 2005. godine, i to u švicarski Zuchwilom, a četiri godine poslije prešla je u Rot-Schwarz Thun. Od 2011. do 2012. igrala je za Basel, uz stanku od gotovo godinu dana zbog ozljede koljena. Igračku karijeru nastavila je u drugoj polovici 2012. u nizozemskom klubu Telstaru.

– Moj prvi odlazak u inozemstvo bio je kad sam imala 15 godina. Bila sam na probi u engleskom Charltonu. No htjela sam prvo završiti srednju školu, a onda krenuti u inozemstvo. Imala sam nekoliko ponuda, a na kraju sam se odlučila prvo za Švicarsku. Bilo mi je teško. Imala sam 18 godina, nisam nikog poznavala, nisam znala jezik. Srce mi se paralo kada bih pomislila na svoje u Hrvatskoj. No godinu po godinu i čovjek se navikne. Iz Telstara prelazim u Bundesligu, Duisburg pa Bayer Leverkusen. Imala sam ponudu da idem igrati u Kinu. Nudili su dobar novac, no nije sve u novcu.

Velika navijačica Hajduka

Velika ste navijačica Hajduka?

– Naravno. Prije godinu dana imala sam slobodan vikend u Švicarskoj. Sjela sam u subotu ujutro na avion, taj isti dan gledala derbi Hajduk – Dinamo i drugo jutro vratila se u Švicarsku. Na obiteljskoj kući u Kninu na fasadi ponosno stoje dva grba Hajduka. Kao malu, tata me često vodio na utakmice Hajduka – kaže Kristina. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:26 07.12.2020.

Zbog nje su odbili Modriča haha.

SI
sisavac
09:34 07.12.2020.

pa hajduk već desetljećima igra ženski nogomet. njihova svakodnevnica je plač, optuživanje bez razloga. kad je hajduk zadnji put u svlačionici ima nekog muškog?!

SS
sokac sa drave
09:35 07.12.2020.

Nemoze raspoznati zensku od muskog i on bi trebao za hajduk pronaci bile tice.Ja mislim da on najbolje prepoznaje ovcu pramenku i cuvenu sansku ovcu.Inace janjetina sa raznja i mladi luk su mu omiljeno jelo.A nu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije