Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuništiv

Nevjerojatan preokret Federera! Spasio sedam meč lopti i izborio polufinale Australian Opena

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
28.01.2020.
u 09:28

- Bilo je mnogo tenisa kroz moj život, nakupilo se toga. Noga me zatezala, teško je odmah na terenu i liječniku procijeniti što je točno. Ali, u petom setu sam se počeo bolje osjećati i uspio sam pobijediti - kazao je Švicarac

Roger Federer (39), najbolji tenisač u povijesti s 20 osvojenih Grand Slam titula, ponovno je pokazao dio svoje teniske čarolije. U četvrtfinalu Australian Opena pobijedio je Tennysa Sandgrena 6:3 2:6 2:6 7:6 (8) 6:3, nakon što je u 4. setu spasio sedam meč lopti!

U trećem setu kod rezultata 3:1 za Sandgrena, Federer je zatražio medicinsku pomoć i mučio se s kretanjem i udarcima cijeli treći i četvrti set.

Kad bi vjerojatno većina tenisača predala meč, Federer se nije predavao, a poznato je da Švicarac nikada nije predao nijedan meč na ATP touru u 1507 odigranih utakmica.

Amerikanac Sandgren (28), 100. na ATP ljestvici, nije uspio slomiti Švicarca ni usprkos sedam meč lopti. Tri su bile na servis Federera pri rezultatu 5:4 za Sandgrena u četvrtom setu, a još tri uz jednu na svoj servis imao ih je u tie-breaku istoga seta.

Odmah nakon meča bivši tenisač Jim Courier je Federera pitao kako je uspio izvući sedam meč lopti i dobiti ovaj meč.

- Nisam ovo zaslužio, ali stojim ovdje i jako sam sretan. Mislio sam da će me srediti sa stilom. Ipak, na meč loptama sam se nadao da neće pogoditi winner i više-manje sam prebacivao lopticu. I nije. Uspio sam preokrenuti - rekao je Federer.

Ozljeda?

- Bilo je mnogo tenisa kroz moj život, nakupilo se toga. Noga me zatezala, teško je odmah na terenu i liječniku procijeniti što je točno. Ali, u petom setu sam se počeo bolje osjećati i uspio sam pobijediti.

Federer će u polufinalu igrati s boljim iz susreta između Novaka Đokovića i Milosa Raonica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije