Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGALAC NA SUDU

'Nevin sam, progone me samo zato što se zovem Cristiano Ronaldo'

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/Pixsell
31.07.2017.
u 20:03

"Uvijek plaćam svoj porez dobrovoljno jer mislim da ga svi trebamo plaćati sukladno prihodima."

Najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo pojavio se danas na ročištu u Madridu gdje je svjedočio zbog sumnji u utaju poreza. Portugalac se nakon izlaska iz sudnice nije obratio novinarima, no španjolski mediji prenose njegovu izjavu iz sudnice:

- Da se ne zovem Cristiano Ronaldo ne bih bio ovdje.

Ronaldo je poslao priopćenje u kojem je istaknuo da je nevin, poručio da će potpuno surađivati s istražiteljima, ali i poručio da se do donošenja presude više neće oglašavati o ovom slučaju.

"Nikad nisam ništa skrivao niti sam namjeravao izbjeći plaćanje poreza. Španjolski poreznici znaju sav moj prihod jer smo im sve prijavili.

Uvijek plaćam svoj porez dobrovoljno jer mislim da ga svi trebamo plaćati sukladno prihodima. Oni koji me poznaju znaju što uvijek tražim od svojih savjetnika - da sve rade ažurno i da sve bude propisno plaćeno jer ne želim probleme.

Nisam kreirao posebnu tvrtku koja će se baviti mojim pravima vlasništva nakon što sam potpisao za Real Madrid, sve to obavlja ista tvrtka koja je upravljala sa svime dok sam bio u Engleskoj.

Odvjetnici koje je preporučio Manchester United osnovali su je 2004. godine, puno prije nego što sam uopće razmišljao o dolasku u Španjolsku. Ona je bila legalna i legitimna.

Vrijeme je da pustimo pravosuđe da obavi svoj posao. Vjerujem u pravdu i nadam se da će donijeti poštenu odluku. Kako bih izbjegao nepotrebni pritisak, odlučio sam da više neću komentirati navedeni slučaj sve do donošenja odluke", stoji u Ronaldovom priopćenju.

Podsjećamo, Ronalda sumnjiče da je utajio 14,7 milijuna eura poreza između 2011.i 2014. godine.

Komentara 4

Avatar mrTrobec
mrTrobec
21:21 31.07.2017.

Vjerujem da je nevin i da nije nikada umoćio,na auspuhu sigurno nije

DH
dalibor.hren
20:16 31.07.2017.

A kaj ako se dokaže da je Ronaldo stvarno nevin? Tko će snositi i kakve posljedice?

Avatar Oneill
Oneill
11:57 01.08.2017.

Rekla mu je sutkinja vi niste ovde zato što ste Ronaldo nego zato što ste kriminalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije