Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET MRAČNA VREMENA

Neviđena tortura na Maksimiru: Dinamo je jedini klub na svijetu koji to radi

Dinamo i Gorica sastali se u 8. kolu HT Prve lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
20.10.2020.
u 07:00

Nažalost, ispada da je Dinamo jedini klub u svijetu koji vlastite navijače tjera s tribina jer mu samo smetaju. Pogotovo one koji pokažu imalo kritike prema klupskim čelnicima, onima u Maksimiru i u Međugorju.

Tata uzme svoje dijete, ogrne mu šal oko vrata, obuče dres omiljenog igrača pa zajedno odu na stadion navijati za voljeni klub. Tako to izgleda u nekom normalnom nogometnom okruženju, ali ne i u Maksimiru, gdje su se ovoga vikenda dogodile zastrašujuće scene koje su stigle i do Ureda pravobraniteljice za djecu. Uoči utakmice Prve HNL između Dinama i Gorice ispod sjeverne tribine navijači su snimili kako na ulasku zaštitari klincima od osam-devet godina skidaju tenisice, pa čak im stavljaju ruke u hlače! Kao da su djeca zadnji zločinci, okorjeli huligani koji kod sebe skrivaju baklje. Neki od tih klinaca, sa suzama u očima i prestrašeni zaštitarskom torturom, nakon toga su sa svojim očevima odmah napustili Maksimir.

Kada se video proširio medijima i društvenim mrežama, reagirao je i službeni Dinamo: “Izražavamo žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute kluba, neprofesionalno i netaktično te izvan razumne potrebe vršio pregled dječaka. Ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima.”

Klub je tako krivicu prebacio na zaštitarsku službu (Klemm Security), no odgovornost sa sebe ne može maknuti. Jer, ako nekog plaćaš za njegove usluge, onda mu moraš dati i detaljne upute kako se treba u tom poslu ponašati.

No znakovito je da su takvu torturu prolazili samo navijači sa sjeverne tribine, ne i sa zapadne. Također, zaštitari su navijačima na sjevernoj tribini skidali maske s lica, a na zapadnoj nisu.

Očito prema navijačima sa sjeverne tribine, gdje su vrlo kritički raspoloženi prema Mamićima, vrijede drugačija pravila. Dinamo se polako opet vraća u ona mračna vremena u kojima je cilj bio potjerati sve navijače sa sjeverne tribine, kada su ljudi iz kluba krojili navijačke “crne liste”.

Nažalost, ispada da je Dinamo jedini klub u svijetu koji vlastite navijače tjera s tribina jer mu samo smetaju. Pogotovo one koji pokažu imalo kritike prema klupskim čelnicima, onima u Maksimiru i u Međugorju.

Ključne riječi

Komentara 35

DU
Deleted user
08:31 20.10.2020.

Gospon novinar, naslov moze biti i obrnuti. Dinamo je jedini klub koji trpi godinama torturu kvazi navijaca. Oni koji dolaze na zapad znaju o cemu govorim. Ta ekipa ima samo jedan cilj, oni neznaju sastav, rezultat, nista cak nema pljeska ni za borbenost... samo jedan te isti repertoar

Avatar Scheweningen
Scheweningen
09:23 20.10.2020.

Koji test pun gluposti. Trebalo bi po ovom novinarčiću dozvoliti ono šta se događa na Poljudu. Sram te bilo. Da nije bilo povoda ne bi ni bilo ovih mjera. Iako se radi o glasnoj manjini, treba biti oprezan. Glup i neistin naslov. Doooosta

AN
Anemija
09:25 20.10.2020.

Šta klinci ne mogu unijeti baklje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije