Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je to moguće?

Još jedan skandal oko Zlatne lopte: Glasao i čovjek koji ne postoji!

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
08.12.2018.
u 12:30

Nije to prvi skandal koji se veže uz ovog ovogodišnji izbor za Zlatnu loptu.

Izbor za Zlatnu loptu ponovno je pod povećalom nakon novog skandaloznog otkrića. Naime, u javnosti se pojavila informacija da je glasovao novinar koji uopće ne postoji!

U ime Komora glasovao je izvjesni Abdou Boina s portala albaladcomores.com, no problem je što je taj portal ugašen prije šest godina, a za novinara nitko nije čuo.

- Ne postoji čovjek po imenu Abdou Boina. Mogao bih shvatiti pogrešku France Footballa da je taj novinar dio nekog drugog medija, ali taj čovjek ne postoji - rekao je predsjednik Novinarskog udruženja Komora Stephane Ahamadi.

'Čovjek koji ne postoji' na prvo je mjesto stavio Kyliana Mbappea, a iza njega su mu Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard, Mohamed Salah.

Nije to prvi skandal koji se veže uz ovog ovogodišnji izbor za Zlatnu loptu. Novinar iz Trinidad i Tobaga Lasana Liburd je tvrdio krivo upisani. Naime, njegov odabir je naopako prikazan pa je Lionel Messi kojeg je stavio na prvo mjesto, završio peti. Glasove je još dao Modriću, Ronaldu, Salahu i Antoineu Griezmannu, a na kraju je France Football na prvo mjesto stavio Francuza.

Luka Modrić
1/6

Spomenimo i kako su na dan izbora glasovi procurili nekoliko sati prije same dodjele, iako su inače strogo čuvana tajna.

>> Pogledajte i video: Zlatna lopta je kruna sjajne Lukine karijere


 
Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:44 08.12.2018.

Uffff sad ima samo 276 glasova više od drugoplasiranog Ronalda 😂

DU
Deleted user
13:25 08.12.2018.

Aha! Što je zapravo "autor" htio reći? Informaciju dati kako je Luka Modrić na nepošten način došao do titule? Ja sam to definitivno shvatio baš kao tu namjeru. I to osvane u novinama gdje mnogi pišu bez da imaju ikakvee veze s novinarskom etikom! I tko sada može uopće potvrditi da sve nije jedno veliko i zlonamjerno fake News?

JB
JOKI_BROKI
14:10 08.12.2018.

Luka Modric iz hrvatskog Zadra, najbolji na svijetu. 🏆🇭🇷🇭🇷🇭🇷🏆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije