Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI ŠVICARAC

Neuništivi Federer će nastupiti na Roland Garrosu iduće godine

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
17.10.2019.
u 15:37

"Igrat ću Roland-Garros, ali neću vjerojatno igrati puno prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s obitelji, potrebni su nam praznici, pauza, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama", izjavio je Federer

Švicarski tenisač Roger Federer je najavio kako iduće godine planira igrati na Roland Garrosu s kojeg je izostao tri godine, od 2016. do 2018.

Švicarac je u interviewu za američku televizijsku postaju CNN kazao kako je "otvoreno prvenstvo Francuske u njegovom programu kao i Olimpijske igre u Tokiju, Wimbledon, US Open i možda Cincinnati prije New Yorka. 

"Igrat ću Roland-Garros, ali neću vjerojatno igrati puno prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s obitelji, potrebni su nam praznici, pauza, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama", izjavio je Federer, koji će navršiti 39 godina 8. kolovoza iduće godine i čiji je prvi cilj u 2020. Australian Open.

Tri godine zaredom - 2016., 2017. i 2018. - osvajač dvadeset grand slam naslova, nije nastupio na Raland Garrosu, što zbog ozljeda, što jer je je čuvao snagu za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, poput Wimbledona.

Ove godine - deset godina nakon svoje jedine pobjede u finalu protiv Šveđanina Robina Soderlinga - stigao je do polufinala gdje ga je sa 6-3, 6-4, 6-2 pobijedio Španjolac Rafael Nadal koji je turnir i osvojio.

Početkom tjedna je Federer najavio da će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje će pokušati stići do zlata u pojedinačnoj konkurenciji koje mu nedostaje u kolekciji trofeja. Sa Stanom Wawrinkom je u Pekingu 2008. osvojio zlato u paru i četiri godine kasnije srebro u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu gdje ga je u finalu pobijedio Škot Andy Murray. Na OI u Rio de Janeiru 2016. nije sudjelovao.

Švicarac je rekorder po broju osvojenih grand slam naslova, do sada je osvojio osam naslova u Wimbledonu, šest Australien Opena, pet US Opena i jedan Roland-Garros.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije