Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silom htio otići

Nesretni Neymar - najskuplji transfer koji se nije dogodio

Neymar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.09.2019.
u 15:48

Nevjerojatan je podatak kako je više od pola svoga vremena u Parizu Neymar bio izvan stroja

Sve što je za Neymara moglo poći po zlu ovoga ljeta je i pošlo – optužen je za silovanje, doduše poslije je ta prijava odbačena, zbog ozljede nije ispunio svoj usud “odabranog” i odveo Brazil na tron nekog velikog natjecanja, već su heroji trijumfa na Copa Américi, prve nogometne titule za Brazilce nakon 12 godina, postali drugi, a nije uspio ni napustiti “zlatni kavez” i otići iz Pariza u kojem je ostao “zatočen” mimo svoje volje barem do sljedećeg ljeta.

Nudio svojih 20 milijuna

Transfer Neymara iz PSG-a postao je tako najveći u povijesti nogometa koji se nije dogodio.

Na gubitku su svi – i Neymar koji je želio otići i PSG koji se želio riješiti razmažene zvijezde i koji je sada u potencijalno velikome problemu i Barcelona koja je do posljednjeg dana prijelaznog roka pokušavala zgotoviti transfer nudeći najviše što su može, a što je bilo nedovoljno za vlasnike kluba s Parka Prinčeva.

Neymar će, doduše, i dalje lukuzno zarađivati, čak 36,8 milijuna eura bez bonusa, ali će potrošiti još jednu godinu u sredini u kojoj ne želi biti. Iz perspektive PSG-a Neymar ni izbliza nije vratio ulaganje od 222 milijuna eura koliko je plaćeno samo na ime transfera iako je u dvije sezone zabio impresivnih 51 pogodaka.

No, ti golovi nisu bili i presudni, niti su donijeli trofeje koje najmoćniji nogometni klub u Francuskoj i bez Neymara ne bi osvojio. A u Ligi prvaka nije napravljen nikakav napredak. Pritom je u posljednje dvije sezone Brazilac uvijek bio na popisu ozlijeđenih kada su se igrale odlučujuće utakmice u elitnom europskom klupskom natjecanju, a neovisno o oporavku od aktualne ozljede propustit će i tri uvodne utakmice Lige prvaka u novoj sezoni zbog suspenzije nakon napada na suce.

Nevjerojatan je podatak kako je više od pola svoga vremena u Parizu Neymar bio izvan stroja!? Odigrao je ukupno 55 utakmica, a do sada ga u njih čak 57 nije bilo zbog ozljeda, kartona ili odmora. Računajući samo plaću, svaka od 5048 minuta koju je do sada Neymar proveo na terenu PSG-a koštala je 14.580 eura, odnosno 1,3 milijuna svaka utakmica.

Doda li se toj cifri i iznos transfera, ispada kako je Neymar koštao PSG 58.500 eura po minuti na travnjaku, odnosno 5,3 milijuna za svaku utakmicu koju je odigrao. Neto! Istovrememeno, Brazilac je “blistao” u situacijama kada je trebao pokazati profesionalnost i poštovanje prema onima koji ga plaćaju.

Dok se oporavljao od ozljeda, bez dopuštenja i znanja kluba putovao je svijetom, ludovao na karnevalu u Riju. U svlačionici je bio “rušilački element”, “bušio” je trenere, a u svađi je ili u najmanju ruku netrpeljivosti s većinom suigrača.

Neymar je posljednjih mjeseci pokušao baš sve što je mogao kako bi isprovocirao svoju prodaju – od tihog štrajka do pristanka na bitno smanjenje plaće u Barceloni do ponude da s vlastitih 20 milijuna eura podeblja 130 milijuna eura tešku ponudu katalonskoga giganta.

Istovremeno, čelnici Barcelone su progutali ponos, zaboravili na izdaju od prije dvije godine, a zanemarili su i činjenicu kako su usred sudskog spora s Neymarom, naravno, zbog novca.

Ne čeka ga dobrodošlica

Kako će se Neymar ponašati nakon što mu je propao planirani odlazak, danas je predmet spekulacija i analiza. Pitanje je i kako će se navijači PSG-a, pogotovo njihov najvatreniji dio, postaviti prema najvećoj zvijezdi momčadi kada se jednog dana vrati na travnjak.

Protiv Nimesa na premijernoj utakmici sezone transparentom su mu poručili da “odj..e”, na što je dio tribina uzvratio klicanjem “Neymar, kurvin sin”.

U strahu od “dobrodošlice” kakva bi Neymara mogla dočekati i potencijalno velikog problema klupski čelnici bili su primorani sjesti za stol s predstavnicima PSG-ovih ultrasa koji su Brazilca uzeli “na zub”.

Postignut je dogovor koji nije savršen, ali najbolji je kakav se u ovom trenutku mogao postići. Predstavnici navijača nakon sastanka su, naime, poručili kako će se ubuduće koncentrirati na pružanje potpore momčadi, ali i kako će prema Neymaru biti potpuno ravnodušni. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije