Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE Bivši lijevi bočni i miljenik Torcide blizu povratka Bivši lijevi bočni i miljenik Torcide blizu povratka

Neretljak: Vratio bih se, volio bih igrati s Vejićem

02.12.2008.
u 19:13

Mato Neretljak vrlo je blizu povratka u Hajduk. S nekadašnjim stoperom bijelih, koji je iz Poljuda otišao u veljači 2005. godine, Hajduk je, navodno, već stupio u kontakt.

Želio ga Mamić
Bili su to ludi dani, u Poljud došao je Niko Kranjčar, a Zdravko Mamić htio se pod svaku cijenu osvetiti Hajduku i kupiti Matu Neretljaka. No, on se u posljednji trenutak odlučio na ostanak u Hajduku, prošao dio priprema pod Blažom Sliškovićem u Međugorju i Antalyi, igrao za reprezentaciju u Izraelu i potom u Turskoj potpisao za Samsung Suwon.

U dresu Samsunga Neretljak je svih ovih sezona igrao odlično, standardno, ali zaželio se kuće. Kada je odlazio u Južnu Koreju imao je status reprezentativca, ali u toj je priči prošao po onoj narodnoj - daleko od oka, daleko od srca. A nogometne ambicije nije izgubio.

Nije Neretljak želio potvrditi da je već stupio u kontakt s Hajdukom. Ali, njegova je izjava znakovita.

- Dođe li Vejić, i ja bih ozbiljno razmislio o povratku u Hajduk. S Vejićem na mjestu stopera bila bi to ozbiljna momčad. A ja želim igrati u Hajduku koji će ostaviti trag u Europi. To mi je nedostajalo kada sam prvi put bio u Poljudu - poručuje Neretljak iz Južne Koreje.

Dakle, nekadašnji miljenik navijača već ove zime mogao bi postati Hajdukov igrač. Malo je onih koji se ne sjećaju kako Neretljak nadire po lijevoj strani onim svojim dugim korakom, a publika to prati ovacijama. Neretljak sa Suwonom ima ugovor još dvije godine, ali ima i fiksnu odštetu. Tko na račun Samsunga Suwona uplati 800 tisuća USD, može pregovarati s Neretljakom, može ga odvesti iz Južne Koreje.

Mato stiže u Split
U Hajduku već odavno nariču za lijevim bočnim igračem i premda se mladi Strinić polako nameće, stručni stožer svjestan je da za velike, šampionske stvari mora imati prave adute. A Neretljak je svakako jedan od njih. U svakom slučaju, bit će zanimljivi idući dani u Poljudu, Neretljak se u Hrvatsku vraća oko 10. prosinca. Još nije kupio zrakoplovnu kartu u jednom smjeru, ali te tvrtke su fleksibilne, lako je kartu promijeniti. A zajedno s njim u Poljud bio mogao doći i Shin Young-rok. Nije u tzv. paketu, ponuđen jke Hajduku neovisno o pregovorima s Neretljakom, ali igraju u istom klubu.

Radi se o 21-godišnjem robusnom napadaču, sličan je Nikoli Kaliniću, a ove godine počeo je igrati za reprezentaciju Južne Koreje i do sada je za nju nastupio tri puta. Shin je igrajući prošle godine na Svjetskom prvenstvu mladih (do 20) zabio krasan gol Brazilu i time privukao pozornost nogometne javnosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije