Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGREŠNE INFORMACIJE

Nemojte nasjedati, vatreni neće donirati 24 milijuna eura za pomoć djeci

Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
19.07.2018.
u 23:27

- To je bezvezna informacija koja se putem društvenih mreža plasirala kao nešto što je izbornik Dalić objavio. Premda i u  tom originalnom tekstu piše da on nije autor - rekao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

Popularnost hrvatske nogometne reprezentacije nakon osvojenog drugog mjesta na SP-u eksponencijalno je narasla pa ne čudi što brojni svjetski mediji pišu o vatrenima. No, pri tom im se potrkalo nekoliko pogrešaka.

Brojni strani navijači na društvenim mrežama podijelili su fotografije slavlja vatrenih na autobusu kojega je, kako se tvrdilo, vozila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Naravno da to nije bila predsjednica RH, nego 37-godišnja vozačica Nikolina Žiljak. Razgovor s njom možete pročitati ovdje.

Hrvatska
1/74

Drugi "fake news" je priča da će vatreni i HNS novac koji su zaradili od plasmana na SP-u, a to je 24 milijuna eura, donirati djeci koja nikad nisu vidjela Jadransko more. Izvor za ove tvrdnje je "pismo" koje je Zlatko Dalić uputio hrvatskoj javnosti. To su pismo brojni hrvatski navijači dijelili po Facebooku, ali čak i u tom tekstu piše da Zlatko Dalić nije autor. Unatoč tome, informacija se proširila pa su prenijeli i njemački T-online te SportBible, popularna stranica na Facebooku.

>> SportBible netočno navodi da će vatreni donirati sav novac

A o tome je govorio i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak kada ga je voditelj HTV-ove emisije Otvoreno pitao je li to istina.

- Na nacionalnoj televizijskoj kući bih očekivao da imate kvalitetne informacije. To je bezvezna informacija koja se putem društvenih mreža plasirala kao nešto što je izbornik Dalić objavio. Premda i u  tom originalnom tekstu piše da on nije autor - rekao je Tomislav Pacak.

>> Netočnu informaciju da je predsjednica vozila autobus podijelili su brojni korisnici Facebooka

Za kraj ćemo nadodati da hrvatski nogometaši često pomažu ljudima oko sebe, ali se o tome nikada javno ne hvale.

>> Pogledajte najbolje trenutke dočeka vatrenih

Komentara 65

ZG
zgblabla
23:40 19.07.2018.

Je HE HE prepoznaje se rukopis srbendara koji cijelo vrijeme rovare kopaju izmisljaju i podmecu s njima sam zivio u istoj državi poznat rukopis

DU
Deleted user
00:57 20.07.2018.

Dobro ljevicari, dokle seze vas bezobrazluk???

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
23:36 19.07.2018.

Zašto bi dali svoje Novce!!! Oni će dati kome oni hoće!!! A ne kome bi vi i kako željeli!!! Koji glupi članak!!! Cemu ovo???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije