Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Bilić

"Nemamo Walcotta, Van Persiea, Robbena, Lennona"

Slaven Bilić
Dalibor Urukalović/Pixsell
04.03.2010.
u 15:38

Prije imamo Candellu i Cafua za 3-5-2 negoli spomenutu četvoricu igrača za 4-4-2. Nije to povratak na staro, nema starih sistema nego samo staromodnih igrača.

U nedjelju će Hrvatska u Ateni pokušati izboriti što bolji raspored odigravanja kvalifikacija za Euro 2012. Koliko je to važno našem stožer govori i činjenica da su upravo Bilić i društvo tražili da se taj sastanak pomakne, da bude nakon naše utakmice s Belgijom. Samo, nitko ne želi reći u našem stožeru što je to dobar ždrijeb, što priželjkuju u Ateni.

- Stavili smo svi na papir što želimo, imamo svoje ciljeve, ali imaju ih i drugi. Ne budemo li se mogli dogovoriti, ostaje ždrijeb. Postoje neke ideje na koje mi nećemo pristati, imaju i drugi svoje ideje, pa ćemo vidjeti. Za kvalifikacije smo rekli da je najvažnije zdravlje i forma naših igrača, pa skupina za koju smo već rekli da je dobra, a tek onda ždrijeb - nije želio otkriti želje Slaven Bilić.

Otkrio je da je nakon duge noćne analize zadovoljan, jer pokus s 3-5-2 ga je zadovoljio.

- To smo s igračima dosad prolazili samo crtajući na papiru, ili na ručku, bez treninga. I pokazalo se da možemo igrati u oba sustava, a prednost su naši polivalentni irači, tako da sustav možemo mijenjati bez izmjena igrača - kaže Slaven.

Pa je li sad taj recept prva opcija u igri naše vrste? Bilić nije konkretno odgovorio, ali dalo bi se isčitati da je tako. Jer i Kranjčar dobiva više slobode.

- Da, i za njega je to dobro, ali i za drugih šest, sedam naših igrača kojima takav sustav leži - među ostalim je rekao izbornik.

Pobunio se na konstatacij uda je to povratak na staro.

- Nema staromodnih sustava već samo starodmodnih igrača. Previše se tome daje značaja, sustavi nestaju jer danas svih 11 igrača u isto vrijeme radi na terenu. No, znali smo da će se o tome pričati, da će biti govora o starodmodnom igranju. Pa Roma kod Capella igrala je tako, Italija u sriijedu, tako zna igrati Barcelona, Šahtar.

Samo, ima li Hrvatska Candellu i Cafua?

- Prije ima njih nego, recimo, Walcotta, Lennona, Van Persiea i Robbena za 4-4-2.

Slažete li se da Darijo Srna već neko vrijeme nije onaj stari Srna, da u posljednje vrijeme igra mnogo slabije?

- To su preteške riječi. On je kapetan, vođa, glavni naš igrač. Pričao sam s njegovim trenerom Lucescom, još više s Darijom kojeg stalno traže najbolji svjetski klubovi, a takvi ne kupuju na osnovu nekadašnjih igara, gledajući predprošlu sezonu.

Imate li trajno rješenje za lijevi bok? 

- Ima još vremena, iskristalizirat će se. Imamo par kandidata, ne vjerujem da će još netko iskrsnuti u ovih par mjeseci. A vidjet ćemo hoće li se naći stalno rješenje ili će o suparniku ovisiti tko će igrati.

Komentara 7

OB
-obrisani-
16:31 04.03.2010.

Hrvatska nema Walcotta, Van Persiea, Robbena, Lennona ali je i bez tih igrača pokazala sjajne partije u kvalifikacijama za World Cup i osvojila odlično treče mjesto..

OB
-obrisani-
16:36 04.03.2010.

Na žalost, Hrvatska ima nesposobnoga Bilića koji je izgubio sve kredite!

OB
-obrisani-
17:54 04.03.2010.

Jos cemo mi biti zahvalni sto nam nije repka na SP-u! Tamo masa desperatnih domorodaca cekaju goste - navijace, njihove buduce zrtve, kao kap olaksanja svojoj bijedi. Ocekuju se masovne kradje, pljacke, otimacine, ucjene i tko zna sta jos! Dobrobro je sto nasi decki nemaju razloga za odlazak u Afriku i izlagati se ovom velikom riziku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije