Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokirao izjavom

Nema više snage! Najbolji skijaš današnjice najavio kraj karijere

Marcel Hirscher
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
20.03.2019.
u 08:37

Nije problem biti dio Svjetskoga kupa, ali mene zanimaju samo pobjede, izjavio je Austrijanac

Najbolji skijaš današnjice, 30-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher, najavio je odlazak u mirovinu. Vladar tehničkih disciplina posljednjih osam godina kaže da mnogo pati i nije siguran da ima snage za još jednu sezonu.

– Nije problem biti dio Svjetskoga kupa, ali mene zanimaju samo pobjede. Moram pronaći način kako sebi reći: ''O.K., spreman sam ponovno teško trenirati. Spreman sam za suze i znoj  na putu do pobjede.'' Toliko patnje zbog nade u uspjeh. Nisam siguran mogu li pronaći snagu za još jednu sezonu – izjavio je Marcel Hirscher.

Marcel Hirscher
1/6

Austrijanca su tijekom karijere zaobišle ozljede zbog fantastične fizičke pripremljenosti, ali hoće li nastupiti na sljedećem ZOI-u u Pekingu 2022. zasad je teško reći.

Marcel Hirscher ima ukupno 67 pobjeda u Svjetskom kupu, a ove je sezone osim velikog Kristalnog globusa, osmog u nizu, osvojio Male globuse u slalomu i veleslalomu (po šeste u karijeri).

U dosadašnjoj karijeri karijere osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama te sedam naslova svjetskog prvaka.

Ključne riječi

Komentara 5

FI
Fisherman
09:04 20.03.2019.

ma uživaj. pokazao je da je majstor. ne treba se lomiti i sakatiti. jedan je život. sve najbolje.

NE
Nemojtako
09:24 20.03.2019.

Na pitanje razmišlja li o prekidu karijere odgovor je bio ovaj: : "Glücklicherweise bin ich diesem Leitfaden nie nachgegangen, sonst hätte ich 2012 in Schladming aufgehört." Srećom nikad nisam slijedio taj smjer, inače bih prekinuo karijeru već 2012 u Schladmingu" Dakle nikakve veze s šokantnom izjavom i sličnim dubiozama. Čovjek je sve ostavio otvorenim i rekao da ne gleda na jednu pobjedu ili poraz nego da treba gledati na ukupni rezultat i da će puno razgovarati s obitelji bez pukog zbrajanja pluseva i minuseva. odlučit će onako iz trbuha jer je emocionalni čovjek.

Avatar Asterix
Asterix
09:50 20.03.2019.

Sigurno da skijašu s toliko podjeda i takvom dominacijom nebi bilo zanimljivo završavati utrke bez postolja. Pogledao sam koliko Stenmark ima pobjeda (86), tako da treba puno odricanja i motivacije ako ga želi prestiči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije