Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ DUVNJAK

'Zadovoljan sam, čestitam dečkima, najvažnije je da si možemo pogledati u oči'

Domagoj Duvnjak
Luka Stanzl/Pixsell
14.03.2021.
u 20:16

- Naravno da se uvijek može bolje, ali ja sam zadovoljan. Nikad nisamo imali teži kvalifikacijski turnir - istaknuo je naš kapetan

Hrvatski rukometaši napravili su svoj dio posla pobijedivši Tunis s 30:27 (14:13) u zadnjem kolu kvalifikacijskog turnira u francuskom Montpellieru te će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju ako domaća reprezentacija ne izgubi od Portugala.

David Mandić je s devet pogodaka bio najbolji strijelac Hrvatske. Sedam pogodaka postigao je Zlatko Horvat, četiri Marino Marić, a tri Domagoj Pavlović. Po dvaput su se u strijelce upisali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Marin Šego je imao devet obrana, a Ivan Pešić je zaustavio jedan sedmerac.

Prenosimo izjave nakon utakmice:

Izbornik Hrvoje Horvat:

- Najbitnije je da smo naposljetku pobijedili. Mislim da danas navijačima nismo toliko kidali živce kao prethodnih dana. Znali smo da je Tunis neugodan, promašili smo u prvome dijelu dosta zicera, ali u nastavku smo to doveli u red.

Te naše crne rupe su vrlo neugodne, jači protivnici to bolje kažnjavaju. Morat ćemo naći bolji balans u rotacijama, ali ovom prilikom se stvarno nismo imali vremena puno pripremati.

Mi smo svoje ovdje odradili, pokušali smo iznenaditi Francusku, ali to je ipak jedna od najboljih reprezntacija na svijetu. I upravo zato vjerujem da će pobijediti Portugal.

Kapetan Domagoj Duvnjak:

- Čestitam dečkima na odličnom turniru. Šteta je što smo pali protiv Francuske, ali pobjeda protiv Portugala je pokazala koliki imamo karakter. Šteta je što je protiv Tunisa bilo toliko tehničkih grešaka, ali je drugo poluvrijeme bilo fenomenalno.

Mi imamo samopouzdanja, istina je da na SP-u u Egiptu to nije bilo na očekivanoj razini, ali to se događa svim momčadima. Naravno da se uvijek može bolje, ali ja sam zadovoljan. Nikad nisamo imali teži kvalifikacijski turnir.

S izbornikom Horvatom se dugo znamo, poznajemo se međusobno jako dobro, a moram ga pohvaliti kako nas je pripremao za turnir. Ovo je sport, ako Porugal u nastavku dana pobijedi, što je tu je. Najbitnije je da smo mi dali maksimum, da se možemo pogledati u oči.  

Komentara 5

ZO
zoca
15:44 15.03.2021.

Duvnjak ako si ti zadovoljan onda to puno govori...odmori se zasluzio si..pusti druge koji su gladniji od tebe da igraju

DU
Deleted user
01:16 15.03.2021.

Možete si pogledati u oči? Trebalo je samo Portugalu dati još jedan gol više i nitko vas ne bi mogao izvarati. I tako je trebalo igrati da si možete pogledati u oči. Ali, to je za vas bila viša matematika. Ipak ste vi rukometaši, ne treba tu neka velika inteligencija.

RO
roland
22:43 14.03.2021.

Čestitam dečkima, kapetanu Duvnjaku i izborniku Horvatu na odličnom turniru. Pokazali smo da možemo. Pobijedili Portugal, odlično odigrali 45 minuta protiv Francuske. Nije dovoljno za Olimpijsje igre, ali su se barem borili. Nažalost, tjelesno smo nespremni, rukometni metuzalemi i zatoo je bolje da dečki uživaju u ljetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije